Σε όλο το φάσμα της Ιατρική προσφοράς εξελίσσεται το Γερμανικό Ογκολογικό κέντρο με εξαιρέσεις την Παιδιατρική και τη Μαιευτική δήλωσε στην εκπομπή Ελεύθερα κι Ωραία στο Κανάλι 6 ο  Ιατρικός Διευθυντής του Νίκος Ζάμπογλου, προσθέτοντας πως θα  μετονομαστεί σε Γερμανικό Ιατρικό ίδρυμα ή Ινστιτούτο και πως στόχος είναι να συνεργαστούν τα ιατρικά Κέντρα που διαθέτει, για το καλό του ασθενούς.

Ο καθηγητής Ζάμπογλου ανέφερε ακόμη, πως αυτή την περίοδο προετοιμάζεται ο τρόπος με τον οποίο θα παρουσιαστεί στους πολίτες, η εξέλιξη του Κέντρου.

Έφερε δε ως παράδειγμα, το Κέντρο Καρδίας στο Γερμανικό Ογκολογικό, στο οποίο όπως είπε, έχουν διεξαχθεί από τον Ιούνιο 24 εγχειρήσεις ανοικτής καρδίας, με μεγάλη επιτυχία.

Ο Ιατρικός Διευθυντής του Γερμανικού Ογκολογικού επισήμανε πως  από 6 χιλιάδες τετραγωνικά που ξεκίνησε το Κέντρο τώρα πλησιάζει τις 19 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, ενώ από 48 άτομα Ιατρικό προσωπικό με το οποίο ξεκίνησε, σήμερα αριθμεί 480 άτομα.

Πρόσθεσε πως πρόκειται για τεράστια εξέλιξη η οποία επιτεύχθηκε όχι ανεξάρτητα από το ΓΕΣΥ το οποίο όπως είπε, άνοιξε τις πύλες του κέντρου για να γίνει προσιτό στους ασθενείς.