Η ανέγερση δυο ενιαίων κτιριακών συγκροτημάτων για το  ειδικό σχολείο Αποστόλου Λουκά και το Ειδικό Σχολείο του Παιδικού Αναρρωτήριου του Ερυθρού Σταυρού στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Πολεμιδιών εγκρίθηκε από το Υπουργικό και την Περιβαλλοντική Αρχή, δήλωσε ο επικεφαλής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας Ανδρέας Μαραγκός, κληθείς να σχολιάσει καταγγελίες που δέχθηκε το Κανάλι 6, για αποκοπή μεγάλου αριθμού δέντρων.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου μας ανέφερε ότι η θέση του Τμήματος κατά τη διαβούλευση που προηγήθηκε, ήταν να μην παραχωρηθεί ο χώρος.

Στην περιβαλλοντική γνωμοδότηση αναφέρεται πως θα γίνει αφαίρεση 51 δέντρων εκ των οποίων τα 14 είναι μικρής ηλικίας και θα μεταφυτευτούν σε άλλα σημεία.

Συγκεκριμένα θα αφαιρεθούν, 8 χαρουπιές, 28 αόρατοι, ένας πεύκος μικρής ηλικίας, μία ελιά και 13 κυπαρίσσια μικρής ηλικίας.

Τα είδη δέντρων που θα αποκοπούν θα αντικατασταθούν με αντίστοιχα είδη και με άλλα ιθαγενή είδη χλωρίδας.

Στο γνωμοδότηση του Τμηματος περιβάλλοντος για το προτεινόμενο Εργο, αναφερεται πως αυτό  εμπίπτει σε Ζώνη Προστασίας  κατά 95%.

Έκταση 7000 m2 όπου θα ανεγερθεί το Ειδικό Σχολείο Αποστόλου Λουκά εμπίπτει στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Πολεμιδιών ενώ έκταση 14.750 m2 όπου θα ανεγερθεί το Ειδικό Σχολείο του Παιδικού Αναρρωτήριου του Ερυθρού Σταυρού είναι παραχωρηθείσα Κρατική Γη στο Υπουργείο Παιδείας.

Τα συμβόλαια για το έργο υπογράφτηκαν ο εργολάβος βρίσκεται ήδη στο χώρο και θα απαιτηθούν 3 χρόνια για να εκτελεστεί, με κόστος 15 εκατομμύρια, που θα καλυφθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ.

Πρώτα θα αναγερθεί το ειδικό σχολείο Αποστόλου Λουκά, ακολούθως θα κατεδαφιστεί το υφιστάμενο στο χώρο και μετα θα ανεγερθεί αυτό του Ερυθρού Σταυρού.

Ο κ. Μαραγκός τόνισε πως τα έργα θα είναι υψηλών προδιαγραφών, θα διαθετουν πισίνες και όλες τις ανέσεις για τα παιδιά.