Από την Παρασκευή μέχρι χθες εντοπίστηκαν θετικά περιστατικά Covid-19 σε εκπαιδευτικούς και μαθητές σε 13 σχολεία της Λεμεσού και αρκετοί μαθητές κι εκπαιδευτικοί έχουν τεθεί σε περιορισμό, επιβεβαίωσε στο Κανάλι 6 ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού και των Σχολικών Εφορειών παγκύπρια, Ντίνος Έλληνας.

Ο κ. Έλληνας ανέφερε πως παγκύπρια εντοπίζονται 9 με 10 κρούσματα την ημέρα σε εκπαιδευτήρια ποσοστό 0,01% εκ των οποίων γύρω στο 60 με 70% στη Λεμεσό, που τα κρούσματα στα σχολεία εξακολουθούν να έχουν αυξητική τάση.

Ο πρόεδρος των Σχολικών Εφορειών τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού κατά προτεραιότητα των εκπαιδευτικών, υποδεικνύοντας πως αριθμούν 120 χιλιάδες μαζί με τους μαθητές και κατά συνέπεια επηρεάζουν μισό εκατομμύριο από τον πληθυσμό, σημαντικό μέρος του οποίου θα θωρακιστεί με τον εμβολιασμό τους.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία μαθητών στις σχολικές αίθουσες με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test, ο διευθυντής του Λανιτείου Λυκείου, Γιώργος Ιωσηφίδης, ανέφερε στο Philenews πως στο σχολείο φοιτούν 797 μαθητές εκ των οποίων οι 40 βρίσκονται σε περιορισμό λόγω επαφής ή λόγω κρούσματος. Είπε ακόμη πως 10 μαθητές δεν πήγαν στο σχολείο λόγω άρνησης να το κάνουν.

Ως γνωστόν, παρόλο που το μεγαλύτερο ποσοστό θετικότητας στον κορωνοϊό καταγράφηκε χθες και πάλι στη Λεμεσό, από τις εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, ωστόσο παρατηρήθηκε μείωση στο 0,79%, σε σχέση με 1,08% που ήταν προχθές και γενικότερα άνω του 1% τις προηγούμενες μέρες.