Εξελίξεις υπάρχουν στην πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν Μακάν, με την πορτογαλική αστυνομία να διεξάγει έρευνα για ίχνη του παιδιού σε φράγμα 50 χιλιόμετρα μακριά από το διαμέρισμα διακοπών στην Praia da Luz απ΄όπου εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου 2007.

Oι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας  επιμένουν ότι γνωρίζουν ποιος απήγαγε και σκότωσε σε ηλικία τριών ετών την Μαντλίν ΜακΚάν από τον Αύγουστο του 2021 και ήδη κατονομάζουν τον παιδόφιλο και βιαστή Κρίστιαν Μπρίκνερ, που ήδη βρίσκεται στη φυλακή. Παραδέχονται ωστόσο ότι έχουν μόνον έμμεσες αποδείξεις πως το παιδί δολοφονήθηκε, ισχυρισμό που αμφισβητεί η Μητροπολιτική Αστυνομία της Βρετανίας.

Αποκάλυψη από Γερμανό ερευνητή συνδέει τον βασικό ύποπτο, Κρίστιαν Μπρίκνερ, με το έγκλημα της απαγωγής και ενδεχόμενης δολοφονίας της μικρής.

Για διάφορα σεξουαλικά αδικήματα που φέρεται να διαπράχθηκαν στην Πορτογαλία κατηγορείται από τις γερμανικές εισαγγελικές αρχές ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν.

«Όποια κι αν είναι η έκβαση, η Μαντλίν θα είναι πάντα κόρη μας και ένα αληθινά φρικτό έγκλημα έχει διαπραχθεί», έγραψαν τον Μάιο του -22 οι γονείς της Μαντλίν στη σελίδα τους στο Facebook που είναι αφιερωμένη στην αναζήτηση της κόρης τους.

Αρχές Απριλίου του 2023 καταρρίφθηκε με τεστ DNA ο ισχυρισμός 21χρονης ότι είναι η εξαφανισμένη Μαντλίν

“Η άστεγη” η οποία εντοπίστηκε στη Ρώμη το Νοέμβριο του 2016 και σύμφωνα με πολλούς δημοσιογράφους, αλλά και αστυνομικούς, “μοιάζει με το τετράχρονο  δεν ήταν τελικά η Μαντλίν Μακάν.

Το χρονικό

Η Madeleine McCann, γνωστή ως Maddie, εξαφανίστηκε από διαμέρισμα διακοπών στην Πορτογαλία Praia da Luz στις 3 Μαΐου 2007.
Εκείνη και τα δίδυμα αδέρφια της είχαν μείνει για ύπνο στο διαμέρισμα, ενώ οι γονείς δειπνούσαν σε εστιατόριο 55 μέτρα (180 πόδια) μακριά.

Πηγή: ertnews.gr