Τον Νοέμβριο του 1988, στην Ελλάδα βγήκε μια κυβέρνηση που καμία σχέση δεν είχε με τις γνωστές. Αυτή η κυβέρνηση ήταν νυχτερινή, ήταν μουσική, είχε τη στήριξη του Μάνου Χατζιδάκι, και αντί για μεγάλα λόγια μας έφερνε ωραία τραγούδια.

Η «Νυχτερινή κυβέρνηση» είναι ο πρώτος δίσκος του Κώστα Καλδάρα. Με 15 εξαιρετικούς μουσικούς, την ενορχήστρωση του Νίκου Κυπουργού, τη φωνή του Γιώργου Νταλάρα, της Δήμητρας Γαλάνη, της Μαρίας Φωτίου και του Κώστα Χατζημιχάλη, με στίχους της Μανίνας Ζουμπουλάκη, της Λίνας Νικολακοπούλου και δικούς του, ο Κώστας Καλδάρας μας έδωσε τραγούδια που τόσα χρόνια μετά ξεχωρίζουν.

«Καλησπέρα σας. Βραδυπορώντας, σαν κάθε αξιοπρεπής νέος που βιάζεται να ακροβατήσει στις εμπειρίες του, φωτογραφίζομαι. Ο δρόμος μου ήταν μια διαρκής φυγή κι εσύ που το διαβάζεις με καταλαβαίνεις. Στη διαδρομή μου πέσαν και χάθηκαν διάφορα πινέλα, πενάκια, χημείες, χρόνια. Τελικά όμως όπως φαίνεται, την κιθάρα μου την είχα καλά στερεωμένη στον ώμο και έτσι όταν έγινε η πρώτη σύγκρουση με την απογοήτευση, δεν μου ’πεσε. Η συνενοχή της απόκλισης ήρθε κι έγινε κανόνας, μοναδικός, για συνοδοιπόρους», σημείωνε στον δίσκο του ο Κώστας Καλδάρας το 1988, τότε που αποφάσισε να μας συστηθεί.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Ειρήνη Λαλάκη