Σταθερότητα στο εβδομαδιαίο ποσοστό θετικότητας στον κορωνοϊό δείχνουν τα αποτελέσματα των rapid test αντιγόνου, σύμφωνα με την τελευταία εθνική αναφορά με τα στατιστικά επιδημιολογικά δεδομένα μέχρι τις 30 Μαρτίου.

Ειδικότερα, στην Επαρχία Λεμεσού, το ποσοστό θετικότητας κατέγραψε μικρή πτώση και βρίσκεται στο 0,8% από 1% που ήταν την προηγούμενη περίοδο, ενώ παρατηρείται μικρή αύξηση στο ποσοστό θετικότητας στην Επαρχία Λευκωσίας και στην Επαρχία Λάρνακας. Τα δεδομένα αυτά δείχνουν ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δυναμική και μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Σε ό,τι αφορά στην αθροιστική επίπτωση 14 ημερών, αν και παραμένει σε υψηλό μη ασφαλές επίπεδο σε όλες τις Επαρχίες, φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί καταγράφοντας μικρή μείωση (548,5 ανά 100 χιλιάδες) σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο (573,5 ανά 100 χιλιάδες).

Στην Επαρχία Λεμεσού, υπάρχει αισθητή μείωση, παρόλο που παραμένει ακόμα σε μη ασφαλή όρια. Αύξηση καταγράφεται στην αθροιστική επίπτωση 14 ημερών στις Επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Η διάμεση ηλικία των νοσηλευόμενων ήταν τα 63 έτη και φαίνεται μείωση στον κινητό μέσο όρο εισαγωγών για τις ηλικίες κάτω των 60 ετών αλλά και των 65 με 74. Ο κινητός μέσος όρος εισαγωγών ασθενών από την Επαρχία Λεμεσού μειώνεται σε 56,3% από 63,1% την προηγούμενη περίοδο.

Κατά τον Μάρτιο, έχουν καταγραφεί 28 θάνατοι από τη νόσο COVID-19 εκ των οποίων το 89% είχε μόνιμη διαμονή την Επαρχία Λεμεσού.