Μη αδειοδοτημένες εταιρείες παρέχουν αμφιβόλου ποιότητας υπηρεσίες κόκκινου κουμπιού σε ηλικιωμένους.

Η καταγγελία έγινε ενώπιον της επιτροπής Ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Βουλής, από εκπρόσωπο της υπηρεσίας ασθενοφόρων του ΟΚΥΠΥ.

Η εκπρόσωπος είπε ότι δεν είναι γνωστό ποιες είναι αυτές οι εταιρείες, από ποια εκπαίδευση έχει περάσει το προσωπικό τους και ποιες διαδικασίες έχουν υιοθετήσει. Ανέφερε, ακόμη, ότι η χρέωση για τη συγκεκριμένη υπηρεσία ανέρχεται στα 200 με 300 ευρώ το χρόνο.

Στην κοινοβουλευτική επιτροπή, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εργασίας είπε ότι το υπουργείο έχει ζητήσει την εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιδιώτες για να διαπιστωθούν οι δυνατότητες και οι επιλογές που υπάρχουν στην αγορά, σε σχέση με την εισαγωγή ενός συστήματος με το οποίο ηλικιωμένοι ή άτομα με κινητικά προβλήματα θα μπορούν να ειδοποιούν, με το πάτημα ενός κουμπιού, τους κατάλληλους φορείς για την παροχή βοήθειας.

Ο Γενικός διευθυντής του υπουργείου είπε ότι η συγκεκριμένη προκήρυξη έληξε την Παρασκευή. Το θέμα, πρόσθεσε, αντιμετωπίζεται κατά προτεραιότητα και αναμένεται ότι όλες οι διαδικασίες για την προμήθεια του καταλληλότερου συστήματος θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούλιο.

Δημήτρης Στρατής