Στα επτά ανήλθαν σήμερα τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, από σύνολο 2,454 εργαστηριακών διαγνώσεων, όπως ανακοίνωσαν το απόγευμα οι αρχές.

Σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, τα νέα περιστατικά COVID-19 κατανέμονται ως εξής:

  • Από σύνολο 195 εργαστηριακών εξετάσεων από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης βρέθηκαν 4 κρούσματα.
  • Από σύνολο 470 δειγμάτων που λήφθηκαν από άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό της προηγούμενες μέρες, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.
  • Από σύνολο 780 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.
  • Από σύνολο 96 εργαστηριακών διαγνώσεων από εργαζόμενους στον ΟΚΥπΥ εντοπίστηκε 1 κρούσμα.
  • Από το πρόγραμμα των 20,000 εργαστηριακών διαγνώσεων ολοκληρώθηκαν, από το Σάββατο, 11 Απριλίου, και μέχρι σήμερα η ώρα 4 το απόγευμα, συνολικά 17,907 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 850, περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις.

Σύμφωνα με τα δεδομένα μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσηλεύονται 14 άτομα, ένα εξ αυτών νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δόθηκαν 1 εξιτήριο. Όλοι οι ασθενείς είναι σε σταθερή γενική κατάσταση.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται συνολικά 4 ασθενείς, 1 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και 3 στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Επίσης, νοσηλεύονται εκτός αναπνευστήρα 2 ασθενείς στη ΜΕΘ Λευκωσίας.

Η κλινική κατάσταση όλων των ασθενών στις ΜΕΘ είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Επιπλέον, σε όλα τα νοσηλευτήρια, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, σε θάλαμο νοσηλεύονται 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα.