Μια 16χρονη νοσηλεύεται από χθες με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.
Σε δηλώσεις του στον Αντ1 o Παγκύπριος συντονιστής κλινών covid Χρήστος Κυπρή , ανέφερε ότι η νεαρή κοπέλα νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία και σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια και λαμβάνει την ενδεδειγμένη θεραπεία, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι νωρίς να γίνουν περεταίρω εκτιμήσεις.
Η μητέρα 16χρονης της κατήγγειλε στην Cyprus Times ότι ανέμενε ασθενοφόρο για εννέα ώρες, κάτι που η αρμόδιοι συνδέουν με τα προβλήματα που προκύπτουν από τη συνεχή αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων με κορωνοϊό και κυρίως την έλλειψη διαθέσιμων κλινών.
Μια διαφορά που εντοπίζεται σε σχέση με το προηγούμενο κύμα του ιού είναι το γεγονός ότι είναι περισσότεροι οι ασθενείς που χρήζουν συνεχούς παροχής οξυγόνου.

Συνολικά 264 άτομα νοσηλεύονται σήμερα στα δημόσια νοσηλευτήρια εκ των οποίων τα 68 σε σοβαρή κατάσταση, ενώ δεκάδες άτομα με κορωνοϊό περιμένουν στο σπίτι για να τύχουν νοσηλείας.
Για το λόγο αυτό από τις 11 το πρωί ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με όλους τους αρμόδιους, καθώς η πληρότητα στα δημόσια νοσηλευτήρια ξεπέρασε το 90%.
Ήδη προσφέρθηκαν με αγορά υπηρεσιών θέσεις σε νοσηλευτές του ιδιωτικού τομέα, ενώ εάν δεν εξευρεθεί προσωπικό δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο ανάκλησης αδειών του καλοκαιριού από το μόνιμο προσωπικό που έδωσε μάχες όλους τους προηγούμενους μήνες.
Σήμερα αναμένεται ότι θα ανοίξει για νοσηλεία ασθενών covid, αριθμός νέων κλινών στον χειρουργικό θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Τις επόμενες ημέρες θα προστεθεί ένας νέος θάλαμος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας καθώς και δύο όροφοι στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Κλίνες θα εξασφαλιστούν και στο νοσοκομείο της Πάφου.