Νέα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο Υπουργείο Υγείας, από σήμερα εντάσσονται στις χώρες υψηλού κινδύνου, πέραν της Κίνας, η Νότιος Κορέα, η Ιαπωνία, η Βόρειος Ιταλία και το Ιράν όπου έχει παρατηρηθεί υψηλός αριθμός επιβεβαιωμένων περιστατικών.

Η Κύπρος, όπως είπε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, είναι μία από τις 6 χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχουν θέσει σε εφαρμογή το μέτρο αυτό. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, στις πύλες εισόδου της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι επιβάτες που φθάνουν από τις 5 χώρες που προαναφέρθηκαν, θα υπόκεινται στον ίδιο έλεγχο με επιβάτες που φθάνουν από την Κίνα.

Θα γίνεται επίσης ανακοίνωση στα αεροπλάνα σε συνεννόηση με όλες τις αεροπορικές εταιρείες ότι όσοι παρουσιάζουν τυχόν συμπτώματα κορωνοϊού, θα επικοινωνούν με τις αρμόδιες αρχές στα αεροδρόμια.

Ο υπουργός ανέφερε επιπλέον ότι έχει ζητήσει και του έχει παρουσιαστεί το σχέδιο που θα εφαρμοστεί από τις αρχές σε περίπτωση που ο κορωνοϊός εξελιχθεί σε πανδημία. Έχουν βρεθεί επίσης δύο χώροι για απομόνωση ατόμων στην περίπτωση που έρθουν σε επαφή με κρούσματα κορωνοϊού. Θα ανακοινωθούν την Πέμπτη μετά από συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.