Την δέσμευση ότι θα πράξει ό,τι μπορεί για να προστατευθεί ο Ακάμας ανέλαβε με δηλώσεις της στο Κανάλι 6 και στην εκπομπή «Ελεύθερα κι Ωραία» η νέα Επίτροπος Περιβάλλοντος Αντωνία Θεοδοσίου.

Σημειώνοντας ότι συμμετέχει μαζί με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και περιβαλλοντικές οργανώσεις στην ad hoc επιτροπή που έχει συσταθεί, η κ. Θεοδοσίου σημείωσε ότι έχουν ήδη προταθεί βελτιώσεις για όσα κακώς έγιναν στην πρώτη φάση των έργων στον Ακάμα.

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος είπε ότι αναμένεται πως οι προτάσεις για βελτιώσεις θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, κατεδαφίσεις τοίχων που βγάζουν μάτι, βελτίωση των υπερβολικών εκσκαφών και διορθώσεις δρόμων.

Η κ. Θεοδοσίου αποκάλυψε ότι το Τμήμα Περιβάλλοντος έχει προσλάβει για τον σκοπό αυτό, Κύπριο εμπειρογνώμονα ο οποίος ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες μελετητές του διαχειριστικού σχεδίου για το Εθνικό Πάρκο Ακάμα.

Δεν συμφωνήθηκε ποτέ ότι δεν θα έμπαιναν ιδιωτικά οχήματα στην ζώνη προστασίας του Ακάμα εξήγησε η κ. Θεοδοσίου προσθέτοντας ότι η σκέψη ήταν να εισέρχονται μόνο ηλεκτρικά λεωφορειάκια, που θα ξεκινούσαν από τις κοινότητες της περιοχής.