Αντίδοτο στη γραφειοκρατία που αντιμετωπίσουν ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής αναμένεται να αποτελέσει πρόταση νόμου που προβλέπει επέκταση σε τρία χρόνια των αδειών λειτουργίας των υποστατικών τους αντί ετησίως που ισχύει σήμερα.

Το Κανάλι 6 έχει γίνει κατά καιρούς δέκτης αρκετών παραπόνων από ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής οι οποίοι καταγγέλλουν μεγάλη γραφειοκρατία για την ανανέωση των αδειών και καθυστερήσεις που συνεπάγονται μεγάλο κόστος τους ίδιους.

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς το πρωί σε συνεδρία της Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου και Τουρισμού της Βουλής, όπου όλοι οι βουλευτές αλλά και οι επηρεαζόμενοι συμφώνησαν όπως η πρόταση προωθηθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Με την πρόταση συμφωνούν το Υφυπουργείο Τουρισμού, οι Τοπικές Αρχές και η Πυροσβεστική Υπηρεσία που εκδίδουν τα απαραίτητα έγγραφα για την έκδοση των αδειών των κέντρων αναψυχής κάθε χρόνο.

Την πρόταση νόμου υπογράφουν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ. Αναμένεται να συμβάλει στη μείωση της γραφειοκρατίας και της ταλαιπωρίας των αιτούντων, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου, Ανδρέας Κυπριανού. Τα τέλη, όπως εξήγησε, θα παραμείνουν τα ίδια όπως και τα ετήσια, δηλαδή, αν κάποιος πληρώνει τώρα 10 ευρώ το χρόνο για ανανέωση της άδειας λειτουργίας του υποστατικού του, με την αλλαγή θα πληρώνει 30 ευρώ και για τα τρία έτη.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των Ιδιοκτήτων Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης, ανέφερε ότι παλαιότερη εισήγησή τους ήταν η επέκταση των αδειών να φτάσει τα πέντε χρόνια, ωστόσο χαιρέτισε την πρόταση νόμου για τρία χρόνια. Το ενδεχόμενο περαιτέρω επέκτασης θα συζητηθεί με τους αρμόδιους, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Κυπριανού.

Δημήτρης Στρατής