Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες της πρώτης φάσης της ανακατασκευής της οδού Σφαλαγγιωτίσσης, στον Άγιο Αθανάσιο, ενός δύσκολου έργου αφού προκειμένου να επιτευχθεί η διαπλατυνση του δρόμου που διαπερνά τον πυρήνα του Δήμου, απαιτούνται κατεδαφίσεις υφιστάμενων κτιρίων και συνάμα πρωταρχικής σημασίας αφού θα βάλει τέρμα στην ταλαιπωρία χιλιάδων δημοτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το Κανάλι 6, προχθές Τρίτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργοταξίου για το έργο, κατά την οποία διαπιστώθηκαν καθυστερήσεις που προέκυψαν, στην εξέλιξη των εργασιών και δόθηκαν οδηγίες από την Τοπική Αρχή στον εργολάβο για επίσπευση τους.
Στον Δήμο Αγίου Αθανασίου εκτιμούν πως μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα μπορέσει να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του έργου και πριν το τέλος του χρόνου, θα μπορέσει να προκηρυχθεί η 2η φάση.
Το συμβόλαιο για την 1η φάση του έργου που αφορά τις κατεδαφίσεις επηρεαζόμενων Κτηρίων, είναι διάρκειας 22 εβδομάδων και το κόστος ανέρχεται στις 210 χιλιάδες.

Σε συνεννόηση με τα αρμόδια κυβερνητικά Τμήματα αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να κατεδαφιστούν τα επηρεαζόμενα κτίρια για να διανοιχθεί ο δρόμος και να γίνει προσωρινή επίστρωση.

Με την ολοκλήρωση της 1ης φάσης θα προκηρυχθούν προσφορές για το οδικό έργο που θα περιλαμβάνει την τελική επίστρωση, την κατασκευή πεζοδρομίων και την εγκατάσταση των απαιτούμενων υπηρεσιών.

Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι πολύ στενός, μόνο ένα όχημα μπορεί να διέρχεται και ταλαιπωρεί για χρόνια τους διερχόμενους, ενώ λόγω του ότι δεν υπάρχουν πεζοδρόμια είναι κι επικίνδυνος για τους πεζούς.

Να σημειωθεί πως η έναρξη του έργου κατέστη δυνατή μετά από χρόνια καθυστερήσεων, μέχρι να εκπονηθούν τα ρυθμιστικά σχέδια και να προετοιμαστούν οι αναγκαίες απαλλοτριώσεις και κατεδαφίσεων κτιρίων.