Αύξηση στα εισαγόμενα περιστατικά μόλυνσης με κορωνοϊό παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της ομάδας ιχνηλάτησης του υπουργείου Υγείας, Βαλεντίνο Σιλβέστρο.

Σε δηλώσεις του σε διάφορα Μέσα, ανέφερε ότι μεγάλος αριθμός κρουσμάτων εισήχθη τις προηγούμενες δύο εβδομάδες στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας από επιβάτες σε πλοία και αεροπλάνα. Ο κύριος Σιλβέστρος εξήγησε ότι, εντοπίστηκαν δεκαπέντε κρούσματα σε πλοία μέσα σε μία ημέρα, ενώ δεκαεπτά ταξιδιώτες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό σε αεροδρόμια της Κύπρου.

 Ο επικεφαλής της ομάδας ιχνηλάτησης συνέστησε εκ νέου σε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να μην εφησυχάζουν. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «κάποιοι ακολουθούν δικό τους πρωτόκολλο, επειδή νομίζουν ότι έχουν γνώση για το θέμα». Έφερε ως παράδειγμα άτομα που είναι θετικά στην covid και όταν σταματήσουν να έχουν συμπτώματα, την επόμενη μέρα πάνε στη δουλειά τους. Το ίδιο συμβαίνει και με άτομα που είναι στενές επαφές, είπε ο κ. Σιλβέστρος αναφέροντας ότι υπάρχουν καταγγελίες και για τον τρόπο που ενεργούν κάποιοι Προσωπικοί Ιατροί.

Επανέλαβε τέλος ότι εάν τηρηθούν τα μέτρα αποστασιοποίησης δεν προκύπτει μετάδοση του ιού, ακόμα κι αν υπάρχει κρούσμα.