Η Κυπριακή Ομοσπονδία Τοξοβολίας (ΚΟΤΟΞ) ξεκινάει σήμερα τις επίσημες προπονήσεις των Εθνικών της ομάδων, στις εθνικές της εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο Μακάρειο στάδιο. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ανδρέας Θεοφυλάκτου, δήλωσε στο Κανάλι 6 ότι “αυτό το Σαββατοκύριακο επιστρέφουμε μετά από δύο μήνες απουσίας στα γήπεδα με τη δέουσα προσοχή τηρώντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφαλείας και πρωτοκόλλων”.

Ο κ. Θεοφυλάκτου τόνισε ότι οι προπονήσεις θα γίνονται σε γκρουπ των έξι ατόμων και οι στόχοι θα βρίσκονται σε απόσταση δέκα μέτρων ο ένας από τον άλλον, κάτι που σημαίνει ότι για λόγους ασφαλείας έχουν τοποθετηθεί σε πενταπλάσια περίπου απόσταση από αυτήν που ίσχυε μέχρι σήμερα. Πρόσθεσε ακόμη πως ανοίγουν τα υπαίθρια αθλητικά κέντρα σε όλες τις πόλεις με προπονήσεις των τριών αθλητών και πάλι σε μεγάλες αποστάσεις.

Ο Ανδρέας Θεοφυλάκτου που εκτός από πρόεδρος της ΚΟΤΟΞ είναι και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Παραολυμπιακής Επιτροπής, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του σχετικά με ορισμένα θέματα που προέκυψαν από το χθεσινό νέο διάταγμα:

“Έχουμε εντοπίσει αρκετά προβλήματα, παρόλο που θέλω να είμαι δίκαιος ο ΚΟΑ έκανε τις προσπάθειες του για να αλλάξει πολλά από τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τον αθλητισμό. Υπάρχουν όμως πολλές ασάφειες που προκύπτουν με τα σωματεία, όπως επίσης και τα σωματεία μας που προπονούνται σε σχολεία διότι όπως είναι γνωστό η Κύπρος αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα έλλειψης αθλητικών υποδομών. Ο αθλητισμός στηρίζεται στον εθελοντισμό και η πολιτεία οφείλει να κατανοήσει ότι ο αθλητισμός είναι υγεία, ο αθλητισμός είναι η καλύτερη διαφήμιση ενός κράτους στο εξωτερικό. Με τον αθλητισμό κρατάς τους νέους μακριά από ουσίες και για αυτό το κράτος οφείλει να δει το θέμα σε όλες του τις διαστάσεις. Για παράδειγμα σωματεία που προπονούνται σε σχολεία τελικά δεν θα προπονηθούν, άρα κάτω από αυτή την εξέλιξη είμαστε πολύ κοντά στην λήξη των πρωταθλημάτων διότι θα υπάρξει αδικία. Άλλοι θα προπονούνται και άλλοι όχι”.

Επίσης μας ενημέρωσε ότι προκύπτουν αντιδράσεις από την Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, καθώς οι διευκρινήσεις του ΚΟΑ δεν την συμπεριλαμβάνουν.

Κωνσταντίνος Νικολάου