Την επιστροφή της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους για άτομα άνω των 12 ετών από την ερχόμενη Παρασκευή 8 Ιουλίου, ενέκρινε σε σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τους χώρους που αφορά η απόφαση θα ανακοινωθούν σύντομα.

Αιτιολογώντας την απόφαση αυτή ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα ανέφερε σε δηλώσεις του με το πέρας της συνεδρίας, ότι η επιστροφή της χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους, ήρθε αφού διαπιστώθηκε ότι πολίτες που είχαν συμπτώματα κυκλοφορούσαν χωρίς να φορούν μάσκα σε χώρους συγχρωτισμού, μεταδίδοντας τον κορωνοϊό.

Ρόλο όπως είπε, έπαιξε και η ραγδαία αύξηση των θετικών περιστατικών που έχουν καταγράφει τις τελευταίες ημέρες, αλλά και των εισαγωγών στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε αισιόδοξος ότι το κοινό θα τηρήσει τα μέτρα και αυτή τη φορά, σημειώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό προστατεύει ο καθένας τον εαυτό του και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Ερωτηθείς κατά πόσο η κατάσταση είναι ελεγχόμενη στα νοσοκομεία ο Υπουργός Υγείας είπε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. 92 ασθενείς νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα κρατικά νοσηλευτήρια. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηπαντέλα καταβάλλεται προσπάθεια να αναλάβουν κάποιους ασθενείς με ήπια συμπτώματα και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Για το σκοπό αυτό, είπε, έχει συναφθεί συμφωνία με δύο ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Την συγκεκριμένη στιγμή δεν γίνονται σκέψεις για άλλα μέτρα σύμφωνα με τον Υπουργό, ωστόσο θα συνεχίσουν οι συζητήσεις με την ομάδα των επιδημιολόγων.
Σε ερώτηση για το θέμα των εφημερευόντων ιατρείων ο κ. Χατζηπαντέλα απάντησε ότι οι κυβερνητικοί ιατροί συνεργάζονται με το Υπ. Υγείας και προσπαθούν να λειτουργήσουν τα εφημερεύοντα ιατρεία από το ερχόμενο Σάββατο όπως έχει ανακοινωθεί

Αύριο στις 10 και 30 όπως είπε θα πραγματοποιηθεί δημοσιογραφική διάσκεψη για να ανακοινωθούν λεπτομέρειες.