Επίσπευση των διαδικασιών επιδιόρθωσης των Μονάδων παραγωγής ηλεκτρισμού που προκαλούν την ρύπανση από το φουγάρο της ΑΗΚ στο Βασιλικό θα αξιώσει η Συντονιστική Επιτροπή των 9 Κοινοτήτων της περιοχής Βασιλικού, στη συνάντηση που θα έχει με τον ΠτΔ στις 25 Αυγούστου, δήλωσε στο Κανάλι 6 ο Λευτέρης Φωκά, Κοινοτάρχης Καλαβασού και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής.

Ο κ. Φωκά ανέφερε πως στην τελευταία συνάντηση που είχε η Συντονιστική με την ΑΗΚ στην παρουσία του Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος, η Αρχή υποσχέθηκε ότι στις 15 Σεπτεμβρίου θα θέσουν εκτός λειτουργίας τη μία μονάδα που λειτουργεί με μαζούτ για να την επιδιορθώσουν και μετά από 10 μέρες τη 2η.

Πρόσθεσε πως τους αναφέρθηκε ακόμη πως η ΑΗΚ έχει μιλήσει με το Γενικό Ελεγκτή ώστε να ανάψει πράσινο φως για να κατακυρώσουν σχετική προσφορά στις εταιρείες που κατασκεύασαν τις μονάδες.

Ο πρόεδρος της Συντονιστικής των Κοινοτήτων Βασιλικού ανέφερε πως δεν ικανοποιεί τις κοινότητες η διευθέτηση αυτή, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση αφού δεν μπορούν να σταματήσουν να λειτουργούν οι μονάδες παραγωγής ενέργειας της ΑΗΚ.

Κραυγή απόγνωσης για τη ρύπανση από το φουγάρο της ΑΗΚ, εξέπεμψε μέσω της πρωϊνής ενημερωτικής στο Κανάλι 6, ιδιοκτήτης φάρμας στην περιοχή.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κατάσταση σήμερα ήταν αφόρητη. Εξέφρασε ταυτόχρονα σφοδρά παράπονα για την απουσία των αρμοδίων που δεν ενημέρωσαν, όπως είπε, τους επηρεαζόμενους για το πρόβλημα και τι θα πρέπει να κάνουν.