Ακροατής του Σταθμού μας, με παρέμβαση του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή στο Κανάλι 6, κατήγγειλε ότι σχεδόν καθημερινά στις κοινότητες Κοκκινοτριμιθιάς και Παλιομετόχου προκαλείται μια ανυπόφορη ατμόσφαιρα λόγω πυκνών καπνών.

Ο ακροατής υποστήριξε ότι οι καπνοί οφείλονται σε διάφορες καύσεις που γίνονται σε χοιροστάσια της περιοχής, σημειώνοντας ότι οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να επιληφθούν του θέματος.

Οι αρμόδιοι ψάχνουν την πηγή του προβλήματος

Όπως ενημερωθήκαμε, στην περιοχή λειτουργούν τέσσερα χοιροστάσια τα οποία βρίσκονται σε γη της κοινότητας Παλιομετόχου.

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον κοινοτάρχη του Παλιομετόχου, κ. Ανδρέα Κυπριανού, ελέγχθηκε το ένα από τα τρία χοιροστάσια που βρίσκεται πιο κοντά στην κοινότητα, χωρίς να εντοπιστεί κάτι μεμπτό.

Ο κοινοτάρχης μας ανέφερε ότι θα ελεγχθούν και τα άλλα τρία χοιροστάσια που βρίσκονται σε σχετικά κοντινή απόσταση από το μεγάλο Mall της Λευκωσίας και τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Κοκκινοτριμιθιάς.

Παράλληλα, μας είπε, θα υπάρξει και επικοινωνία με το Τμήμα Περιβάλλοντος για να διακριβωθεί τι ακριβώς προκαλεί το καθημερινό φαινόμενο των έντονων καπνών, που επιβαρύνει όπως φαίνεται την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ο κ. Κυπριανού μας εξήγησε ότι πριν από περίπου ένα μήνα, από φωτιά που είχε ξεσπάσει σε παρακείμενα χωράφια, προκλήθηκε η καύση στερεών απορριμμάτων ζώων των χοιροστασίων, κάτι που επιδείνωσε την κατάσταση για μερικές μέρες, αλλά αυτό το θέμα θεωρείται λήξαν, είπε.

Ένα άλλο ενδεχόμενο που θα εξεταστεί, είναι οι καπνοί να προέχονται από παράνομη καύση σκουπιδιών, η οποία, όπως πληροφορηθήκαμε, γίνεται σε περιοχή μεταξύ των κοινοτήτων Κοκκινοτριμιθιάς και Μάμμαρι.