Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου μεταβαίνει τη Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο, για επίσκεψη εργασίας, κατόπιν  πρόσκλησης της Προέδρου της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής (Bundestag)  Bärbel Bas.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά την επίσκεψή της η Πρόεδρος της Βουλής θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Βουλής η οποία θα παραθέσει γεύμα προς τιμή της κ. Δημητρίου.

Θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Δρ. Tobias Lindner, την Πρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας της Bundestag Δρα Marie-Agnes Strack-Zimmermann, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Michael Roth και Μέλη της Επιτροπής και με τον Πρόεδρο Anton Hofreiter και Μέλη της Επιτροπής για Υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θα έχει επίσης γεύμα εργασίας με την Πρόεδρο Derya Türk-Nachbaur και μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Κύπρο στη Bundestag.

Η Πρόεδρος της Βουλής θα έχει, εξάλλου, συνάντηση με τον Μητροπολίτη Γερμανίας και Έξαρχο Κεντρώας Ευρώπης Αυγουστίνο και με τον Επίσκοπο της ενορίας του Βερολίνου και επιτετραμμένο της Ορθοδόξου Επισκοπικής Συνελεύσεως Γερμανίας παρά τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή και Κυβερνήσει, Εμμανουήλ Σφιάτκο.

Επίσης, θα επισκεφθεί το φιλανθρωπικό ίδρυμα Ronald MacDonald House του Βερολίνου, το οποίο φιλοξενεί νοσούντα παιδιά και τις οικογένειές τους, περιλαμβανομένων παιδιών από την Κύπρο και θα παραδώσει στο ίδρυμα, εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων, συμβολική εισφορά χιλίων ευρώ, ως ένδειξη της εκτίμησης για το σημαντικό ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί.

Η Πρόεδρος της Βουλής θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της Τετάρτης, 7 Σεπτεμβρίου.