Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για τα θέματα προώθησης του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς από σήμερα μέχρι την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου όπως ανακοινώθηκε από την Κομισιόν.

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής θα επισκεφθεί την Πράσινη Γραμμή και έργα που έχουν λάβει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, καθώς και την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου.

Ο κ. Σχοινάς θα έχει ακόμα σειρά συναντήσεων με τους Υπουργούς Εσωτερικών Νίκο Νουρή, Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Στέφη Δράκου και Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Πρόδρομο Προδρόμου καθώς και με άλλους Κύπριους πολιτικούς.

Αντικείμενο των επαφών θα είναι οι τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την μετανάστευση, τις εξωτερικές σχέσεις, την υγεία, την παιδεία καθώς και την ασφάλεια.

Επίσης, ο Αντιπρόεδρος θα συμμετάσχει σε συνάντηση του διαθρησκευτικού διαλόγου με τους θρησκευτικούς ηγέτες της Κύπρου, και θα μιλήσει σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Κύπρο κάτω από την ομπρέλα της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Ο Αντιπρόεδρος θα δώσει επίσης διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και θα έχει συζήτηση με φοιτητές, πανεπιστημιακούς και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.