Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα μεταξύ 4 και 6 Ιουλίου 2021 συνοδευόμενος από στελέχη του Υφυπουργείου και του Ναυτιλιακού Γραφείου της Κύπρου στον Πειραιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου, κατά την επίσκεψη του, ο Υφυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας της Ελλάδος, Ιωάννη Πλακιωτάκη όπου θα ανταλλάξουν απόψεις με γνώμονα την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών και θα αξιολογήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ναυτιλία σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο. Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν θέματα που άπτονται της Θαλάσσιας Επιβατικής Σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλει το Υφυπουργείο Ναυτιλίας για διαμόρφωση ενός νέου διαγωνιστικού εγγράφου.

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο κ. Δημητριάδης θα έχει συναντήσεις με την Εκτελεστική Επιτροπή της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών, την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, την Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά καθώς και με σημαίνουσες προσωπικότητες της ναυτιλίας και της ναυτιλιακής βιομηχανίας, με σκοπό την ενημέρωση τους για τις στοχεύσεις, δράσεις και τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της Κύπρου σε σχέση με τον πράσινο μετασχηματισμό, τις αλλαγές πληρωμάτων και την πρόταση της Κύπρου για διαμόρφωση ενός παγκόσμιου προγράμματος εμβολιασμού των ναυτικών.

“Μεταβαίνω στην Αθήνα για να συζητήσω με τον Έλληνα ομόλογο μου τις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ναυτιλία με γνώμονα την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας καθώς και της ενίσχυσης της προσπάθειας επίτευξης του στόχου της Θαλάσσιας Επιβατικής Σύνδεσης. Θα έχω επίσης την ευκαιρία να συναντηθώ με Κύπριους και Έλληνες πλοιοκτήτες για να αναπτύξω τις στοχεύσεις και τις δράσεις της Κυπριακής ναυτιλίας και να ενημερωθώ για τις θέσεις και τις τοποθετήσεις τους στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας”, ανέφερε ο κ. Δημητριάδης.