Επείγουσα έκκληση απηύθυνε πριν από λίγο η πολιτική άμυνα για να εκκενωθεί η κοινότητα του Αρακαπά, αφού κινδυνεύουν άμεσα κατοικίες από τη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή από το μεσημέρι.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Καναλιού 6, Μιχάλη Παπαευαγόρου, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή, η φωτιά πέρασε μέσα από την κοινότητα και ήδη έχει κάψει 3  σπίτια, ενώ στις φλόγες έχουν τυλιχθεί αυλές σπιτιών, κάηκαν περιβόλια και πάσσαλοι της Αρχής Ηλεκτρισμού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΑΝΑΛΙ 6 ο Κοινοτάρχης Αρακαπά, Βάσος Βασιλείου, απηύθυνε και αυτός έκκληση στους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς την Επταγώνια.

Όπως είπε η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη μέσα στην κοινότητα και τα σπίτια που κάηκαν ήταν μέσα στον πυρήνα του χωριού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής από το σημείο που ξέσπασε η σημερινή φωτιά, την περασμένη εβδομάδα είχε ξεσπάσει και πάλι φωτιά, την οποία πρόλαβαν να κατασβήσουν προτού επεκταθεί.

Οι μονάδες δειγματοληψίας με rapid test στην Επταγώνια και στον Πύργο Λεμεσού σταματούν σήμερα τη λειτουργία τους. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας, λόγω εκκένωσης των περιοχών, μετά το ξέσπασμα πυρκαγιών.

Την ίδια ώρα, υπό έλεγχο φαίνεται ότι έχει τεθεί η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην Παρεκκλησιά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία αποδίδει τη φωτιά σε εμπρησμό και ήδη για την υπόθεση ανακρίνεται ένα άτομο 25 ετών.

Από την φωτιά αξίζει να σημειωθεί ότι κινδύνευσε και το Μόντε Καπούτο.