Την επανέναρξη σύντομα του διαμετακομιστικού εμπορίου από τον διαχειριστή του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού της Λεμεσού , ανήγγειλε ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος προσθέτοντας πως οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας και απομένει να ολοκληρωθούν οι τελευταίες νομοτεχνικές λεπτομέρειες, τις επόμενες εβδομάδες ώστε να υπογραφούν τα συμβόλαια.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΛΚ, Δρ. Αντώνης Στυλιανού, επισήμανε πως το διαμετακομιστικό εμπόριο δεν είχε προβλεφθεί στη συμφωνία παραχώρησης του λιμανιού, όμως η κυβέρνηση δημιούργησε τις συνθήκες, ώστε να είμαστε σχεδόν έτοιμοι για τη διεξαγωγή του.

ο Διευθυντής Επιχειρήσεων της Eurogate Container Terminal Limassol Γιώργος Πούρος μας ανέφερε παλαιότερα πως καταβάλλονται προσπάθειες εδώ και 4 χρόνια για επαναφορά στο λιμάνι Λεμεσού του διαμετακομιστικού εμπορίου και πως στόχος είναι η Κύπρος να καταστεί κέντρο διαμετακόμισης.

Η  Eurogate δηλώνει έτοιμή ξεκινήσει το διαμετακομιστικό εμπόριο, «χθες» κι έχει παρουσιάσει επιστολές από μεγάλες ακτοπλοϊκές γραμμές όπως  η MAERSK, τόνισε ο διευθυντής της Eurogate Container Terminal Limassol.

Πρόσθεσε πως για την πλήρη ανάπτυξη του διαμετακομιστικού εμπορίου θα χρειαστεί επένδυση μέχρι και 34 εκατομμύρια τα οποία η Εurogate θα επενδύσει, με απόφαση των μετόχων της.

Τόνισε πως το όφελος από το διαμετακομιστικό εμπόριο θα είναι προς πολλούς παραλήπτες που θα εμπλακούν στη διαδικασία και πως το κράτος θα έχει άμεσα και έμμεσα έσοδα πολλών εκατομμυρίων.

Υπέδειξε δε, πως τα φορτία transit αποτελούν πηγή ξένου συναλλάγματος που η Κύπρος το έχει τόσο μεγάλη ανάγκη.