Σε κινητοποίηση τέθηκε το απόγευμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία εντόπισε ορειβάτη που φαίνεται να έπεσε σε χαράδρα απόκρημνης περιοχής του Πισσουρίου, στην επαρχία Λεμεσού. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης του.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέας Κεττής, η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε με όχημα διάσωσης και διασωστική ομάδα και εξοπλισμό, από τους σταθμούς Λεμεσού, ενώ ενεργοποιήθηκε και ανταποκρίθηκε και ομάδα ορεινών διασώσεων της ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ορειβάτης φαίνεται να είχε τις αισθήσεις του και να καθοδήγησε τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που άρχισαν την επιχείρηση διάσωσης.

Σώος ανασύρθηκε ο ορειβάτης

Σώος ανασύρθηκε ο ορειβάτης, από την χαράδρα στην οποία είχε πέσει νωρίς το απόγευμα, σε απόκρυμνη περιοχή του Πισσουρίου.  Η επιχείρηση διάσωσης του ορειβάτη έγινε από ομάδα διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μέλη της ΕΜΑΚ. Όπως διαπιστώθηκε από τους διασώστες που τον προσέγγισαν, έφερε  κάποιους τραυματισμούς αλλά είχε  τις αισθήσεις του. Τα μέλη της ΕΜΑΚ του παρείχαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες και με τις ομάδες διάσωσης προχώρησαν στην επιχείρηση ανάσυρσης του.           Ο ορειβάτης έκανε αναρρίχηση σε γκρεμό περίπου 100 μέτρων  και έπεσε ενώ βρισκόταν σε ύψος 40 μέτρων