Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να αρχίσουν τα έργα για την κατασκευή του νέου κτηρίου του Τμήματος Κτηματολογίου στη Λευκωσία. Τα έργα υπολογίζεται να διαρκέσουν τρία χρόνια.

Λίγο μετά τις 12 σήμερα το μεσημέρι οι Υπουργοί Μεταφορών και Εσωτερικών απηύθυναν χαιρετισμό κατά την υπογραφή του συμβολαίου με τον εργολάβο-μελετητή του έργου.

Όπως μας ενημέρωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Υπ. Μεταφορών Θεόδωρος Γεωργιάδης, το νέο κτήριο θα κατασκευαστεί στον Δήμο Αγλαντζίας, στη γωνία των Λεωφόρων Κυρηνείας και Γλαύκου Κληρίδη.

Το κτήριο που θα κοστίσει μαζί με το ΦΠΑ 22 εκατ. 294 χιλιάδες ευρώ αναμένεται ότι διαθέτει όλες τις απαραίτητες τεχνολογίες μιας σύγχρονης κτηριακής υποδομής. Στους τέσσερις ορόφους του κτηρίου, θα κατασκευαστούν μεταξύ άλλων γραφειακοί, αποθηκευτικοί και αρχειακοί χώροι, εργαστήρια και καφετέρια.
Το έργο θα έχει συνολικό εμβαδόν 12620 τ.μ., ενώ θα υπάρχουν και υπόγειοι χώροι στάθμευσης.

Όπως πληροφορηθήκαμε το έργο θα αναλάβει η κατασκευαστική εταιρεία LOIS Builders με την μέθοδο Μελέτη-Κατασκευή και θα έχει την ευθύνη 12ετούς συντήρησης.

Κληθείς από τον Σταθμό μας να αναφέρει κατά πόσον έχουν εξεταστεί οι εισηγήσεις του ΕΤΕΚ για το θέμα, ο πρόεδρος του Κωνσταντίνος Κωνσταντή δήλωσε στο Σταθμό μας ότι δεν λήφθηκαν υπόψιν οι παρατηρήσεις του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου. Εξήγησε ότι για όλα τα μεγάλα έργα για τα οποία η ποιότητα αποτελεί πρωταρχικό ζητούμενο, η πλέον κατάλληλη μέθοδος υλοποίησης είναι αυτή του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.

Με αυτό τον τρόπο σημειώνει μια σειρά από αρχιτέκτονες θα μπορούσαν να υποβάλουν προτάσεις για την αισθητική και την ενεργειακή απόδοση του κτηρίου. Το ΕΤΕΚ σύμφωνα με τον πρόεδρο του, είχε υποβάλει και σχετικές προτάσεις που θα διασφάλιζαν την ταχεία υλοποίηση του έργου και την ποιότητα του αποτελέσματος.