Οδηγός 26 χρόνων οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο διέταξε τη διήμερη κράτηση του για διερευνώμενη υπόθεση οδήγησης με υπερβολική ταχύτητα και παράληψη συμμόρφωσης σε σήμα αστυνομικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, γύρω στις 10 χθες βράδυ ενώ μέλη της Αστυνομίας εκτελούσαν τροχονομικούς έλεγχους στην οδό Ανεξαρτησίας στον Στρόβολο, έκαναν σήμα σε οδηγό αυτοκινήτου να σταματήσει, αφού κινείτο με υπερβολική ταχύτητα.

Ο οδηγός παρέλειψε να σταματήσει και ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει τον έλεγχο. Αμέσως, δύο περιπολικά της Αστυνομίας ακολούθησαν το συγκεκριμένο όχημα το οποίο κινείτο με μεγάλη ταχύτητα, εισήλθε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού από μονόδρομο και στη συνέχεια κινήθηκε προς τον κυκλικό κόμβο Καλαμών όπου εισήλθε σε αδιέξοδο. Στην προσπάθεια του να διαφύγει, ο οδηγός του οχήματος, προσέκρουσε στα δύο περιπολικά προκαλώντας τους εκτεταμένες ζημιές.

Οι τρεις επιβαίνοντες του οχήματος βγήκαν από αυτό και προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας αλλά ανακόπηκαν από τα μέλη της Αστυνομίας. Πρόκειται για τρία πρόσωπα ηλικίας 26, 24 και 22 ετών.

Οι πιο πάνω οδηγήθηκαν στα γραφεία της Τροχαίας Λευκωσίας όπου ο 26χρονος οδηγός συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση ενώ τα άλλα δύο πρόσωπα ανακρίθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθερα. Στον 26χρονο διενεργήθηκε έλεγχος ναρκοτέστ με θετικό αποτέλεσμα. Η Τροχαία Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.