ενημέρωση 11:27

Επαναπατρίζονται το βράδυ στην Κύπρο 107 άτομα, Κύπριοι πολίτες και μόνιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία, με πτήση της Cyprus Airways, αναφέρεται σε ανακοίνωση των υπουργείων Εξωτερικών και Μεταφορών. 

Το αεροσκάφος θα αναχωρήσει από το Αννόβερο και θα φθάσει μέσω Θεσσαλονίκης στο αεροδρόμιο Λάρνακας γύρω στις 18.40.

Κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών -σημειώνεται στην ανακοίνωση- κατέστη δυνατό να συγκεντρωθούν στο Αννόβερο της Γερμανίας για να ταξιδέψουν προς τη Θεσσαλονίκη 53 άτομα προερχόμενα από τις ακόλουθες χώρες: 36 από την Γερμανία, 7 από τη Σαουδική Αραβία, 3 από την Ελβετία, 2 από την Ολλανδία, 2 από την Δανία, 2 από την Πολωνία και 1 από τη Γαλλία. Στη Θεσσαλονίκη θα επιβιβαστούν άλλα 54 άτομα.

Η πτήση από το Αννόβερο προς τη Λάρνακα είναι προσφορά της Τράπεζας Κύπρου και της εταιρείας πετρελαιοειδών Petrolina που παραχώρησε τα καύσιμα για τη διενέργεια της εν λόγω πτήσης. Η κυβέρνηση ευχαριστεί δημόσια τις εταιρείες για την προσφορά τους.

Σημειώνεται ότι στις 8 το πρωί  έφτασε και μία πτήση της Georgian Airways από την Τιφλίδα μεταφέροντας περίπου 13 άτομα. 

Αναχωρήσεις ξένων υπηκόων

Λίγο πριν τις δέκα το πρωί, απογειώθηκε πτήση της Cyprus Airways με προορισμό το Αννόβερο της Γερμανίας μεταφέροντας τρεις επιβάτες. Επίσης, πτήση της Georgian Airways για την Τιφλίδα, αναχώρησε γύρω στις 10.20 μεταφέροντας 120 άτομα, ενώ πτήση της Aeroflot με προορισμό την Αγία Πετρούπολη θα απογειωθεί γύρω στις 14.30 το μεσημέρι με 300 επιβάτες.