Σε επ’ αόριστον απεργία αποφάσισαν να κατέλθουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της Larnaca Public Transport, ύστερα από τις παράνομες, όπως υποστηρίζουν, απολύσεις που έκανε η εταιρεία.

Σε κοινή γραπτή των Συντεχνιών ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ, ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ και ΔΕΕ ΕΜ/ΚΩΝ-ΔΕΟΚ, αναφέρεται ότι «σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν το απόγευμα στη Λάρνακα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της εταιρείας Larnaca Public Transport, αποφάσισαν όπως η αυθόρμητη στάση εργασίας, στην οποία κατήλθαν το μεσημέρι μετατραπεί σε επ’ αόριστο απεργία, αφού» όπως υποστηρίζουν «η εταιρεία παραγνωρίζοντας όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και τα εργασιακά θέσμια της Κύπρου προχώρησε σε παράνομες απολύσεις». 
 
Προστίθεται ότι «οι εργαζόμενοι εκπροσωπούμενοι από τις Συντεχνίες τους, σεβόμενοι απόλυτα και για όλα τα εργασιακά ζητήματα, ακολουθούν πάντοτε τις διαδικασίες του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων. Ετσι και σε αυτό το ζήτημα, είμαστε εν μέσω της διαδικασίας του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και αναμέναμε πρόταση από τον Διευθυντή της υπηρεσίας Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων».
 
Σημειώνεται ότι «η μονομερής ενέργεια της εταιρείας να απολύσει προσωπικό, δυστυχώς δεν άφησε άλλη επιλογή παρά την λήψη άμεσων μέτρων για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων και των εργασιακών θεσμίων της Κύπρου».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των τριών Συντεχνιών στην Υπηρεσία Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, βρισκόμαστε και για σωρεία άλλων εργασιακών ζητημάτων όπως το διάλειμμα στο αεροδρόμιο, η εργασία των εκτάκτων οδηγών και άλλα.
 
Τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι Συντεχνίες τους, καταλήγει η ανακοίνωση, «απολογούνται για την όποια ταλαιπωρία που τυχόν υποστεί το επιβατικό κοινό και ζητούν την κατανόηση και τη στήριξή του στα δίκαια αιτήματα τους για διατήρηση των θέσεων εργασίας τους και την υπεράσπιση των εργασιακών θεσμίων της Κύπρου».

Πηγή: ΚΥΠΕ