Εντός Μαρτίου αναμένεται να επισκεφθεί εκ νέου την Κύπρο η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιαδη, και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό, η οποία αναμένεται να λάβει χώρα στα τέλη Απριλίου στη Γενεύη.

Αρμόδια πηγή δήλωσε στο ΚΥΠΕ, απαντώντας σε ερώτηση, πως «υπάρχει πρόθεση επίσκεψης κ. Λουτ». «Δεν συζητήσαμε ακόμα πρακτικές λεπτομέρειες, αλλά μάλλον θα είναι τη δεύτερη βδομάδα Μαρτίου», πρόσθεσε.

Σύσκεψη της ομάδας νομικών σήμερα

Στο μεταξύ, το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία νέα σύσκεψη της ομάδας νομικών – συνταγματολόγων, που έχει συσταθεί, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την άτυπη διάσκεψη.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, είχε δηλώσει την Παρασκευή στο ΚΥΠΕ πως «τα μέλη της ομάδας αυτής έχουν μελετήσει διάφορα θέματα, τα οποία έχουν τεθεί ενώπιον τους, και άρχισε ήδη η συζήτηση των αποτελεσμάτων της εργασίας στην οποία έχουν προβεί», σημειώνοντας πως σήμερα Δευτέρα θα υπάρξει νέα συνάντηση της ομάδας «για συζήτηση συγκεκριμένων νομικών θεμάτων που αφορούν την ουσία του Κυπριακού αλλά και την άτυπη πενταμερή».

Παράλληλα, σημείωσε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συναντηθεί με τη διαπραγματευτική ομάδα «και προτίθεται να αξιοποιήσει όλα τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας, ιδιαίτερα στους τομείς με τους οποίους έχουν ασχοληθεί, όπως θα αξιοποιήσει και τη συμβολή των ειδικών συνταγματολόγων, νομικών».