Πάνω από 100 καταγγελίες (συγκεκριμένα 111) έκανε η Αστυνομία τις τελευταίες 12 ώρες, κατά τη διάρκεια ελέγχων υποστατικών και μετακινήσεων πεζών και οχημάτων παγκύπρια, για εφαρμογή των υπουργικών διαταγμάτων για προστασία κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, COVID-19.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε 942 ελέγχους υποστατικών παγκύπρια, από τις 6 χθες το απόγευμα μέχρι τις 6 σήμερα το πρωί, δεν προέκυψε κάποια καταγγελία.

Ενδεικτικά, στην επαρχία Λεμεσού έγιναν, από τις 6 χθες βράδυ μέχρι τις 6 σήμερα το πρωί, 1472 έλεγχοι αυτοκινήτων και καταγγέλθηκαν 28 οδηγοί για παράβαση του διατάγματος περί κυκλοφορίας. Καταγγέλθηκαν επίσης και 24 πεζοί, μετά τη διενέργεια 243 ελέγχων.

Οι αρχές -στα πλαίσια αναχαίτισης του κορωνοϊού- αγωνιούν και λαμβάνουν πρόνοια για την καλύτερη εφαρμογή των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ, εν όψη της Μεγάλης Εβδομάδας που αρχίζει αύριο. Η Αστυνομία, μάλιστα, με αυστηρή ανακοίνωσή της, επαναλαμβάνει ότι όποιος παρανομεί θα καταγγέλλεται. Υπενθυμίζει, ταυτόχρονα, ότι η προσέλευση σε χώρους θρησκευτικής λατρείας απαγορεύεται βάσει Διαταγμάτων.