Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα μετά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε χθες λίγο μετά τις επτά το βράδυ, σε ισόγειο διώροφης οικοδομής στην περιοχή Μακεδονίτισσας του Δήμου Έγκωμης.

Από την έκρηξη προέκυψε ένας σοβαρός τραυματισμός 18χρονης, η οποία μεταφέρθηκε με ιδιωτικό όχημα στην Μονάδα Εντατικής Εγκαυμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας όπου νοσηλεύεται φέροντας εγκαύματα στο 40% του σώματός της. Η κατάσταση της υγείας της 18χρονης φοιτήτριας από την Ελλάδα, κρίνεται ως σοβαρή αλλά σταθερή, ενώ προσφέρονται οι ενδεδειγμένες θεραπείες χωρίς μηχανική υποστήριξη. Δεύτερος φοιτητής μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο, αφού περιήλθε σε κατάσταση σοκ, μπροστά στην θέα όσων συνέβαιναν.

Συνέπεια της έκρηξης, ήταν και σοβαρές υλικές ζημιές αφού κατέρρευσε μέρος της τοιχοποιίας, καταστράφηκαν γυάλινα παράθυρα, πόρτες και πολλά αντικείμενα εκσφενδονίστηκαν.

Με το πρώτο φως της ημέρας, οι αρμόδιες αρχές συνέχισαν τις έρευνες προκυμμένου να διαφανούν τα ακριβή αίτια της έκρηξης. Στο σημείο βρέθηκαν από το πρωί πέραν της Αστυνομίας, μέλη της Πυροσβεστικής, η Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, οι τοπικές αρχές και το Υπουργείο Εργασίας.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου δήλωσε έχει συσταθεί ανακριτική ομάδα για να διερευνήσει το συγκεκριμένο περιστατικό και οι εξετάσεις προχωρούν προς δύο κατευθύνσεις:

• Από την μία να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια της έκρηξης με τις πρώτες ενδείξεις να κάνουν λόγο για διαρροή υγραερίου, ωστόσο δεν έχει ακόμη εντοπιστεί η πηγή της.

• Σε ένα δεύτερο επίπεδο διερευνάται κατά πόσο ήταν αδειοδοτημένο το κτίριο το οποίο ενοικίαζε ο ιδιοκτήτης σε έξι πρόσωπα. Εξετάζεται επίσης, κατά πόσο έγιναν μετατροπές στο υποστατικό, χωρίς άδειες και προκάλεσαν ζημιές στην κατασκευή».

Σημειώνεται ότι από την έκρηξη προκλήθηκε αναστάτωση σε όλη την περιοχή, αφού θραύσματα από μπετόν εκτοξεύθηκαν σε παρακείμενα σπίτια. Ακριβώς δίπλα από το σημείο της έκρηξης, υπάρχει ένας πολυσύχναστος πεζόδρομος και παγκάκια για τους δημότες, με διερχόμενους να δηλώνουν τυχεροί που δεν περνούσε κάποιος την συγκεκριμένη στιγμή από το σημείο.