Συνεχίζεται η «έρευνα» της «αστυνομίας» στα κατεχόμενα για τον Ανδρέα Σουτζιή που τέθηκε υπό παράνομη κράτηση ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Τουρκοκύπριος νομικός Οντζέλ Πολιλί. Ο κ. Πολιλί εκπροσωπεί τον Ελληνοκύπριο στη «δίκη» που ξεκίνησε στα κατεχόμενα, μετά την παράνομη σύλληψή του. 

Ο κ. Σουτζιής συνελήφθη ως “ύποπτος για κατασκοπεία” στο οδόφραγμα του Πέργαμου και θα παρουσιαστεί εκ νέου αύριο ενώπιον “δικαστηρίου”. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας προέβη σε διαβήματα, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος. 

Ο κ. Πολιλί ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι ο κ. Σουτζιής τέθηκε υπό κράτηση στα κατεχόμενα σχετικά με μια επίσκεψη του ίδιου και φιλικών προσώπων στην κατεχόμενη Γαλάτεια, στις 13 Αυγούστου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Σουτζιής χρησιμοποίησε «walkie talkies» για να διευκολύνει την επικοινωνία ανάμεσα στα οχήματα που επισκέφθηκαν τα κατεχόμενα, λόγω προβλήματος με τη λήψη σήματος στα κινητά τηλέφωνα των Ελληνοκυπρίων όταν επισκέπτονται τα κατεχόμενα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα από αυτά τα ασύρματα μέσα επικοινωνίας εντοπίστηκε στο ξενοδοχείο που επισκέφθηκε ο κ. Σουτζιής και οι φίλοι του. 

Σύμφωνα με τον Τ/κ νομικό, το «walkie talkie» που εντοπίστηκε στο ξενοδοχείο παραδόθηκε στην «αστυνομία», η οποία ξεκίνησε στη συνέχεια «έρευνα». Στα πλαίσια αυτής της «έρευνας» εντοπίστηκαν στην κατοχή και στο κινητό του κ. Σουτζιή χάρτης και φωτογραφίες που μελετούνται από την «αστυνομία», πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με τον κ. Πολιλί, ο κ. Σουτζιή έχει ήδη εμφανιστεί ενώπιον «δικαστηρίου». Αύριο θα οδηγηθεί εκ νέου σε «δικαστήριο» των κατεχομένων. 

Επισημαίνοντας ότι «συνεχίζεται η έρευνα της “αστυνομίας”, ο κ. Πολιλί σημείωσε πως αναμένει ότι η «αστυνομία» θα ζητήσει αύριο παράταση της «κράτησης» για άλλες τρεις ημέρες. 

Σημειώνεται ότι στα κατεχόμενα απαγορεύεται «η μη εξουσιοδοτημένη κατοχή walkie talkies». 

Την υπόθεση έφερε στο φως της δημοσιότητας σήμερα η εφημερίδα “Πολίτης”.

Πηγή: ΚΥΠΕ