Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, παραπέμφθηκε ενώπιον Κακουργιοδικείου ο 84χρονος, ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε τη σύζυγο του, Γεωργία Χαραλάμπους, 82 ετών.

Ο 84χρονος οδηγήθηκε το πρωί στο δικαστήριο, το οποίο τον παρέπεμψε σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, στις 26 Ιουλίου. Μέχρι τότε θα παραμείνει υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές.

Το φονικό διαπράχθηκε το πρωί της 6ης Ιουλίου και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στις Αρχές ο καθ’ ομολογίαν δράστης, κτύπησε τη σύζυγο του με μεγάλο σφυρί στο κεφάλι, μετά από λογομαχία που είχαν.

Ακολούθως, μετέβη στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό της Λεμεσού και ανέφερε τη διάπραξη του εγκλήματος.

Στην κατάθεση του ο 84χρονος είχε αναφέρει ότι με τη σύζυγο του είχαν συχνούς τσακωμούς και ότι τη σκότωσε για να ησυχάσει.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι τη μέρα που διαπράχθηκε ο φόνος, η σύζυγός του είχε άρχισε γκρινιάζει ζητώντας του χρήματα για να πάνε στον μπακάλη, ενώ τον αποκάλεσε τσιγκούνη.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής, ο θάνατος της 82χρονης επήλθε από βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, προκληθείσα από αμβλύ και θλων όργανο.