Τήρηση των όρων της σύμβασης και των συμφωνηθέντων ζητά το κράτος από την ανάδοχο εταιρεία που διαχειρίζεται τις κάμερες τροχαίας στους δρόμους.

Τα προβλήματα που παρατηρούνται στο σύστημα φωτοεπισήμανσης εξετάστηκαν σε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη οποία έλαβαν μέρος οι Υπουργοί Μεταφορών, Δικαιοσύνης, ο Υφυπουργός Καινοτομίας, ο Αρχηγός της Αστυνομίας και εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του με το πέρας της σύσκεψης ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος συνολικά υπήρξαν:

• 62,752 επιβεβαιωμένες παραβιάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

• 37,994 εξώδικα έχουν σταλεί.

• 9,198 θα σταλούν τις επόμενες πέντε μέρες

• Και παραμένει επεξεργασία 15,560 παραβιάσεων που εκκρεμούν, για τις οποίες έχουν δοθεί απαντήσεις προς την εταιρεία και αναμένεται σταλούν προς τα άτομα που έχουν καταγγελθεί.

Θα γίνει μια νέα σύσκεψη στο τέλος του μήνα όπου ολοκληρώνεται η παράταση που δόθηκε στην εταιρεία για συνέχιση της πιλοτικής περιόδου του συστήματος φωτοεπισήμανσης. Από την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων από την πλευρά της αναδόχου εταιρείας, θα εξαρτηθεί και η έναρξη της πρώτης φάσης της εγκατάστασης νέων καμερών στους δρόμους όλων των πόλεων, η οποία αναμενόταν να αρχίσει από τον περασμένο Μάιο.

Το Υπουργείο Μεταφορών σύμφωνα με τον κ. Καρούσο θα αποστείλει προειδοποιητική επιστολή στην εταιρεία που διαχειρίζεται τις κάμερες τροχαίας με την οποία θα απαιτεί να τηρηθούν οι όροι της σύμβασης, σύμφωνα με τους οποίους πρέπει να αποστέλλονται εγκαίρως τα εξώδικα στους πολίτες.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα ότι εκκρεμούν 11 χιλιάδες εξώδικα που δεν έχουν σταλεί ή διαγράφηκαν ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι ένας σημαντικός αριθμός από αυτά αφορούν σε καταγραφές ή δοκιμές καταγγελιών της αναδόχου εταιρείας