Στο Δικαστήριο Λεμεσού οδηγήθηκε σήμερα τριανταπεντάχρονη μητέρα μονογονιός που άφησε ανεπιτήρητα τα τρία ανήλικα παιδιά της, μεταξύ αυτών και βρέφος κάτω των δύο ετών, έχοντας πάει στην εργασία της.

Το Δικαστήριο αποφάσισε να κατηγορήσει την 35χρονη για τα συγκεκριμένα αδικήματα και να την καλέσει στις 15 Δεκεμβρίου να απαντήσει στον κατηγορητήριο.

Προσωρινά αφέθηκε ελεύθερη υπογράφοντας εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ, απαγορεύοντας την έξοδό της από τη χώρα και με την υποχρέωση να εμφανίζεται ως τη μέρα παρουσίασής της στο Δικαστήριο, σε αστυνομικό σταθμό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες το απόγευμα (Κυριακή) πολίτης εντόπισε επτάχρονο αγόρι να παίζει μόνο του σε πάρκο στην περιοχή Ομονοίας. Ο πολίτης άρχισε να αναζητεί τους γονείς του παιδιού και όταν δεν τους εντόπισε, μετέφερε το παιδί στην Αστυνομία.

Από τις εξετάσεις των αστυνομικών, βρέθηκε η οικία στην οποία διαμένει το παιδί, ωστόσο, όταν κάλεσαν τηλεφωνικά και δεν υπήρξε ανταπόκριση, επισκέφτηκαν την κατοικία και διαπιστώθηκε ότι εντός της βρίσκονταν μόνο τα αδέλφια του επτάχρονου, ένα αγόρι 13 χρόνων και ένα βρέφος 23 μηνών, την επιτήρηση του οποίου είχε αναλάβει ο 13χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η 35χρονη μητέρα είχε απευθυνθεί από καιρό στις κρατικές υπηρεσίες ως δικαιούχος επιδόματος μονογονιού. Η γραφειοκρατική αντιμετώπιση του αιτήματός της, όμως, κι η μεγάλη καθυστέρηση για την έγκρισή του, την εξανάγκαζαν, κι υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες, να εργάζεται για να συντηρεί την οικογένειά της.