Ένοχος κρίθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού ο κατηγορούμενος για το τριπλό θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε τον Μάιο του 2017 στα Πολεμίδια, με θύματα τους Ανδρέα Γιασεμή 32 ετών, Δημήτρη Σάββα επίσης 32 ετών και Παναγιώτη Στεφάνου, 26 χρόνων, οι οποίοι έσβησαν στην άσφαλτο, όταν ο κατηγορούμενος πέρασε με κόκκινο σηματοδότη και ανέκοψε την πορεία του διπλοκάμπινου οχήματος στο οποίο επέβαιναν οι τρεις νεαροί.

Μετά από ακροαματική διαδικασία, το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 32χρονο κατηγορούμενο στις κατηγορίες που αφορούν την πρόκληση θανάτου εξ αμελείας, ενώ όρισε ημερομηνία στις αρχές του επόμενου μήνα για γεγονότα και επιβολή ποινής.

Να σημειωθεί πως μετά την απόφαση, ο 32χρονος κατηγορούμενος ως υπόδικος θα οδηγηθεί στις Κεντρικές Φυλακές καθώς μέχρι σήμερα βρισκόταν ελεύθερος με όρους.

Να σημειώσουμε ότι ο 32χρονος, το 2017, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για υπόθεση επίθεσης και ξυλοδαρμού 54χρονου οδηγού ταξί.

Το επεισόδιο, είχε εκτυλιχθεί πριν το θανατηφόρο δυστύχημα, με τον 54χρονο να καταγγέλλει τότε πως δέχθηκε γρονθοκοπήματα στο κεφάλι από τον κατηγορούμενο, ο οποίος του ανέκοψε το δρόμο επειδή προηγουμένως κόρναρε και προσπάθησε να προσπεράσει το όχημα του, που κινείτο με χαμηλή ταχύτητα.

Ο νεαρός, μετά τον ξυλοδαρμό, άλλαξε αυτοκίνητο με φιλικό του πρόσωπο και μετέβη στα Πολεμίδια όπου ενεπλάκη στο θανατηφόρο δυστύχημα με τους άτυχους νεαρούς, οι οποίοι μετέβαιναν στην Αγία Νάπα για δουλειά.

Σημειώνεται πως σε έλεγχο αλκοόλης που διενεργήθηκε στον 25χρονο (το 2017 οδηγό) η ένδειξη ήταν 32 μg αντί 22, ενώ όπως διαφάνηκε οδηγούσε το αυτοκίνητο χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.

Οικείοι των θυμάτων εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την απόφαση του Δικαστηρίου, λέγοντας πως «δικαιώνονται οι ψυχές των τριών νέων που έσβησαν στην άσφαλτο».

Οι δύο εκ των θυμάτων ήταν ξαδέλφια και ο τρίτος φίλος τους, ενώ ο οδηγός του οχήματος, 32 ετών, ήταν πατέρας πεντάχρονου κοριτσιού και η γυναίκα του ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί τους.