Εφαρμόζεται και στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία το μέτρο “test to stay”, ύστερα από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ασφαλή και σε λειτουργία, το Υπουργικό αποφάσισε την Τετάρτη την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου “test to stay” στην Εκπαιδευτική υπηρεσία από τις 14 Μαρτίου, βάσει της διαδικασίας που ακολουθείται από τους μαθητές/τριες.

Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί της Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, που αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένου θετικού περιστατικού και βάσει του πρωτοκόλλου υποχρεούνται σε αυτοπεριορισμό, θα μπορούν να προσέρχονται στα προκαθορισμένα σημεία που ανακοινώνονται από το Υπουργείο Υγείας για τη διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) καθημερινά για την περίοδο 7 συνεχόμενων ημερών μετά την επαφή.

Η εξέταση θα παραχωρείται δωρεάν και οι ημέρες αυτοπεριορισμού των εκπαιδευτικών που δεν θα κάνουν χρήση της εφαρμογής του εν λόγω μέτρου, θα προσμετρούνται ως κανονική άδεια.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τη διαδικασία, θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρεται ότι σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 15 Φεβρουαρίου 2022, για εφαρμογή του μέτρου “test to stay” στην Εκπαιδευτική υπηρεσία, ο Υπουργός Υγείας πραγματοποίησε συσκέψεις με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για την καταγραφή εισηγήσεων, ως προς τον καθορισμό της τελικής διαδικασίας που θα ακολουθηθεί για την εφαρμογή του μέτρου.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή του θεσμού “test to stay” στη Δημοτική και Μέση εκπαίδευση αποδείχθηκε επιτυχημένη, καθώς επιτρέπει καθημερινά σε χιλιάδες παιδιά να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους με φυσική παρουσία και με βάση το γεγονός αυτό θα εφαρμοστεί και για τους εκπαιδευτικούς.