Οτιδήποτε άλλο εκτός από άμεση και ολική επαναφορά επιδομάτων στο 100% από την 1η Ιανουαρίου του 2024, θα σημάνει έναρξη εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και απεργιών, αναφέρει η Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ.

«Μετά από 10 χρόνια, κάποιοι πανηγύριζαν σήμερα με εξαγγελίες σταδιακής επαναφοράς επιδομάτων, οι οποίες μέχρι σήμερα, μας διαβεβαίωναν ότι θα ξεκινούσαν από τον Ιούλιο 2023» και «σήμερα, άλλαξε η ιστορία και οι ημερομηνίες, κάτι άλλωστε που δεν μας ξάφνιασε, καθώς μας θύμισε την ίδια ιστορία της ΑΤΑ», αναφέρει σε ανακοίνωση η συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ.

«Τα μαγειρέματα σε στυλ ΑΤΑ δεν θα περάσουν για τα υπερωριακά και επιδόματα βάρδιας των Αστυνομικών, Γιατρών,  Νοσηλευτών, Δεσμοφυλάκων, Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και πολλών άλλων εργαζόμενων βάρδιας, οι οποίοι απέμειναν να πληρώνουν τον λογαριασμό για τους βιομήχανους και τις τράπεζες για την οικονομική κρίση του 2013», προσθέτει.

«Άνθρωποι οι οποίοι δουλεύουν 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα με βάρδιες, Κυριακές και Δημόσιες Αργίες, κρατώντας το κράτος στους ώμους τους, θα έπρεπε να τυγχάνουν περισσότερου σεβασμού από κάποιους που δήθεν κόπτονται για τα εργασιακά κεκτημένα δικαιώματα», προσθέτει. 

Τέλος, η Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ αναφέρει πως «αλγεινή εντύπωση, προκάλεσε η έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς για το θέμα της μονιμοποίησης των εργαζόμενων αορίστου χρόνου, που απαριθμούν χιλιάδες εργαζόμενους στη Δημόσια Υπηρεσία και στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα» και προσθέτει πως «να περιμένουμε την επόμενη προεκλογική περίοδο για να λάβουμε ίσως, τις απαντήσεις».

Πηγή: ΚΥΠΕ