Με ενδιαφέρον αναμενόταν σήμερα η δημοσιοποίηση των δηλώσεων περιουσιακών στοιχείων των βουλευτών.
Δεν αναρτήθηκαν, ωστόσο, όλες οι δηλώσεις, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Βουλής, καθώς, όπως αναφέρεται, προέκυψαν τεχνικά προβλήματα.
Λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα της Βουλής σημειώθηκε εμπλοκή και ως εκ τούτου καθίσταται αδύνατη η συνέχιση της ανάρτησης των υπόλοιπων δηλώσεων, προστίθεται.
Από τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν ξεχωρίζει ένας οικογενειακός τάφος στην Πάχνα, τον οποίο αγόρασε ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, ο οποίος αναφέρει ότι αγοράστηκε το 1998 στην τιμή των €1300.
«Είναι σε αιώνια υποθήκη και θα με βάλουν μέσα όταν ο Ύψιστος με καλέσει κοντά του», αναφέρει χειρογράφως ο βουλευτής.
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, πέραν των χωραφιών και των κτηρίων τα οποία έχει δηλώσει, αναφέρει ότι έχει καταθέσεις σε τρεις τράπεζες, συνολικού ύψους 35.612 ευρώ και 46 σεντς.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, αναφορικά με τις τραπεζικές του καταθέσεις, δηλώνει ότι έχει λογαριασμό ύψους 20.258 ευρώ, ενώ αναφέρει και το ύψος των δανείων του ιδίου καθώς και συγγενικών του προσώπων.
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ δηλώνει στο Πόθεν Έσχες του ότι έχει δύο τρεχούμενους λογαριασμούς, δηλώνει επίσης τις πιστωτικές του κάρτες, έναν λογαριασμό προειδοποιήσεως και έναν λογαριασμό παρατραβήγματος.
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ δηλώνει ότι διαθέτει καταθέσεις ύψους 80.000 ευρώ.
Είναι, ωστόσο, δύσκολο να εξάγει κανείς ασφαλή συμπεράσματα σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία των βουλευτών, καθώς στο πλαίσιο του Πόθεν Έσχες δεν υπάρχει υποχρέωση για παρουσίαση των περιουσιακών στοιχείων ή καταθέσεων τα οποία γράφτηκαν σε συζύγους των βουλευτών ή σε ανήλικα τέκνα.
Στις δεκαπέντε Σεπτεμβρίου θα συνέλθει η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για το πόθεν έσχες, υπό την προεδρία της Προέδρου της Βουλής, για να προβεί σε έλεγχο συμμόρφωσης και ορθότητας των δηλώσεων.