Το Συνέδριο Ναυτιλιακή Κύπρος που θα πραγματοποιείτο στη Λεμεσό από τις 10 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2021 αποφασίστηκε λόγω των μέτρων για την πανδημία να μεταφερθεί στις 9 με 12 Οκτωβρίου 2022.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, αποφασίστηκε η αναβολή του Συνεδρίου αφού ένας από τους διαχρονικούς του στόχους μεταξύ άλλων είναι η συνεύρεση και η δικτύωση της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας γεγονός που προϋποθέτει φυσική παρουσία.

Η Οργανωτική επιτροπή έκρινε παράλληλα ότι ήταν επιβεβλημένη η αναβολή και λόγω της αισθητά μειωμένης χωρητικότητας του Συνεδριακού και Εκθεσιακού χώρου λόγω της τήρησης των μέτρων αποστασιοποίησης που καθορίζονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα για συνέδρια και εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους.

Ως γνωστόν το Συνέδριο είναι παγκόσμιου χαρακτήρα και παραδοσιακά προσελκύει ομιλητές και συνέδρους από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα του κόσμου.

Η νέα ημερομηνία έχει ήδη κοινοποιηθεί στους εκπροσώπους της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας και το Συνέδριο θα ενταχθεί στο διεθνές ναυτιλιακό καλεντάρι του 2022.