Στους τέσσερις ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel, που πλήττει για δεύτερο 24ωρο την Ελλάδα, μετά τον εντοπισμό 49χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος αγνοείτο.

Συγκεκριμένα, ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε στον Δομοκό από την 7η ΕΜΑΚ. Εν τω μεταξύ, έξι ακόμη άτομα αγνοούνται στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που πραγματοποίησε ο Έλληνας Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας αυτή τη στιγμή οι μεγαλύτερες δυσκολίες εντοπίζονται στην περιοχή μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας, κατά μήκος του Ληθαίου Ποταμού, που είναι παραπόταμος του Πηνειού.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, ο ποταμός έχει πλημμυρίσει και έχει σπάσει ένα φράγμα με αποτέλεσμα όλοι οι γύρω οικισμοί να βρίσκονται αποκλεισμένοι, με τη στάθμη των υδάτων να ανεβαίνει σε πολύ μεγάλο ύψος.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες προσέγγισης των πλημμυρισμένων οικισμών για τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας βρίσκονται εγκλωβισμένα 20 άτομα και αγνοούνται έξι, στα Μεγάλα Καλύβια είναι εγκλωβισμένα 40 άτομα και στα Καλογριανά 4 άτομα.

Ως προς τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι βρίσκονται επί ποδός 195 οχήματα και 480 άτομα, ενώ συνολικά έχουν απεγκλωβιστεί 885 άτομα. Όσον αφορά τις πτήσεις των εναέριων μέσω ανέφερε ότι πριν από λίγο έγιναν εφικτές λόγω καιρικών συνθηκών οι πρώτες πτήσεις Super Puma αλλά και Bell της Πυροσβεστικής.

«Δεν υπάρχει κανένα μέσο, καμία ενέργεια και καμία προσπάθεια που θα μπορούσε ή που μπορεί να γίνει, ώστε να απεγκλωβιστούν νωρίτερα οι άνθρωποι που υποφέρουν για δεύτερο 24ωρο στην περιοχή και δεν έγινε», υποστήριξε ο κ. Κικίλιας.

Πηγή: ΚΥΠΕ