Στην τέταρτη φάση άρσης των μέτρων μπαίνει από σήμερα, Δευτέρα, η Ελλάδα καθώς επαναλειτουργούν οι επιχειρήσεις εστίασης, επιτρέπονται οι μετακινήσεις μεταξύ νησιών και ανοίγουν οι οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Τα καταστήματα εστίασης επαναλειτουργούν υπό αυστηρές προϋποθέσεις και κάτω από συγκεκριμένο πλαίσιο κανόνων. Συγκεκριμένα, η αναλογία που επιτρέπεται είναι ένας πελάτης ανά δύο τ.μ ενώ καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών τα 70 εκατοστά. Παράλληλα, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων ανά τραπέζι είναι τα έξι άτομα, εκτός κι αν πρόκειται για οικογένεια με ανήλικα τέκνα,

Επίσης, από σήμερα επιτρέπεται η μετακίνηση από και προς όλα τα νησιά της χώρας ενώ τα πλοία θα εκτελούν δρομολόγια με πληρότητα μέχρι 50%.

Σημειώνεται ότι, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Υγείας, από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, θα επαναλειτουργήσουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

ΚΥΠΕ