Φωτογραφία: Eurokinissi 

Ανεξέλεγκτα μαίνεται η πυρκαγιά που αναζωπυρώθηκε χθες στη βόρεια Αττική. Πλέον η πυρκαγιά εντοπίζεται στις Αφίδνες όπου υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση.

Χθες η φωτιά πέρασε την εθνική οδό προς Καπανδρίτι, στο ύψος των διοδίων, ενώ από την άλλη πλευρά έφτασε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Οι φλόγες αυτή τη στιγμή απειλούν από την Ιπποκράτειο Πολιτεία, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση.

Υπενθυμίζεται ότι για την περιοχή δόθηκε χθες εντολή εκκένωσης και πλέον οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τις κατοικίες τους.

«Υπάρχει μεγάλο μέτωπο προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, δυο μικρά ας πούμε προς τα Βασιλικά Κτήματα και ένα στις Αφίδνες. Το Καλέτζι είναι ακόμα μακριά», εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης.

Aυτή την ώρα στην Αττική επιχειρούν συνολικά 450 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, ενώ από τις 6:00 κάνουν ρίψεις από αέρος 3 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη.

Συνδρομή παρέχουν οι 40 πυροσβέστες από την Κύπρο, ο ελληνικός στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.