Ελεύθερη αναμένεται να αφεθεί αργότερα σήμερα η 36χρονη γυναικολόγος, η οποία τελούσε υπό κράτηση σε σχέση με υπόθεση εξαπάτησης αναφορικά με χειρουργική επέμβαση που, όπως κατήγγειλε η 73χρονη παραπονούμενη, δεν διενεργήθηκε. Το διάταγμα κράτησης της γυναικολόγου έληγε σήμερα.

Αφού ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο, ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία η οποία θα αποφασίσει για τα περαιτέρω.

Στο μεταξύ, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζουν τις έρευνες τους και έχουν πάρει καταθέσεις, κυρίως από συναδέλφους της 36χρονης, το νοσηλευτικό και γραμματειακό προσωπικό της ιδιωτικής κλινικής στην οποία χειρουργούσε.

Την ίδια ώρα, οι δικηγόροι της 36χρονης γιατρού σε ανακοίνωση τους καλούν όλους «να σταματήσουν τα λαϊκά δικαστήρια» και να δώσουν χρόνο στην Αστυνομία να ολοκληρώσει το έργο της.

Οι δικηγόροι της γιατρού, αναφέρουν επίσης ότι η πελάτης τους, «έχει προβεί στην εγχείρηση της ασθενούς με τον ενδεδειγμένο τρόπο, σύμφωνα πάντοτε με τη σχετική ιατρική πρακτική ή/και βιβλιογραφία», ενώ σε σχέση με τη διερεύνηση των αδικημάτων για πλαστογραφία, αναφέρουν: «Απαντούμε λακωνικά λέγοντας ότι αυτό δεν ισχύει».

«Με τα λαϊκά δικαστήρια, δεν αποκαλύπτεται η αλήθεια, τουναντίον προοικονομείται υπαιτιότητα χωρίς νόμιμο έρεισμα, προβάλλοντας παράλληλα μεταξύ άλλων το τεκμήριο της αθωότητας εάν και εφόσον ασκηθεί ποινική δίωξη», καταλήγει η ανακοίνωση.