Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αυτή την περίοδο, έχουν παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο σε σχέση με τη μεταφορά των σωστών μηνυμάτων της πολιτείας προς την κοινωνία, αλλά και αντιστρόφως, με τη μεταφορά των σωστών μηνυμάτων από την κοινωνία προς την πολιτεία.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή «Ελεύθερα κι ωραία», ο διευθυντής του ραδιοσταθμού μας, Μιχάλης Παπαευαγόρου, τονίζοντας ότι τα μέσα ενημέρωσης διαδραματίζουν έναν κρίσιμο ρόλο, αφού σε μια εποχή στην οποία η πολιτεία διοικείται με διατάγματα χρειάζεται να υπάρχει έλεγχος, κι αυτός ο έλεγχος γίνεται μέσω των ΜΜΕ.

Ο Μιχάλης Παπαευαγόρου επεσήμανε ακόμη την ιδιαιτερότητα του ραδιοφώνου, που δημιουργεί μια θερμή σχέση και μια συντροφικότητα, σε σύγκριση με άλλα μέσα που είναι πιο αποστασιοποιημένα.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Χωρίς τα ΜΜΕ δεν θα έφτανε η πληροφόρηση στους πολίτες

Αναμφίβολα, χωρίς τα μέσα ενημέρωσης η πληροφόρηση δεν μπορεί να φτάσει στους πολίτες, υπέδειξε με παρέμβασή του στην εκπομπή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος. «Δεν θα θέλαμε με κανένα τρόπο να δούμε μέσα ενημέρωσης να κλείνουν ή να αντιμετωπίζουν προβλήματα ή ακόμη και να έχουμε πιο χαμηλή ποιότητα δημοσιογραφίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, έχει διαθέσει ένα πολύ σημαντικό ποσό της τάξεως των 700.000 ευρώ για το σύνολο των μέσων, έθεσε σε εφαρμογή και το πρόγραμμα de minimis για τις εφημερίδες, ενώ τα ΜΜΕ μπορούν να τύχουν στήριξης και από τα προγράμματα του υπουργείου Εργασίας.

Ο κ. Κούσιος σημείωσε ωστόσο ότι δεν είναι ανεξάντλητα τα διαθέσιμα κεφάλαια του κράτους και πρόσθεσε ότι ο υπουργός Οικονομικών έχει ενημερώσει για την δυσκολία άντλησης ρευστότητας και τα ελλείμματα που θα παρουσιαστούν, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Πρόεδρος ΕΣΚ: Θα μπορούσε να γίνει ορθότερη κατανομή του κονδυλίου για τα ΜΜΕ

Θα μπορούσε να γίνει μια καλύτερη κατανομή, όσον αφορά το κονδύλι της πολιτείας για τα ΜΜΕ λόγω των οικονομικών επιπτώσεων από τον κορωνοϊό, είπε μιλώντας στην εκπομπή, ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, Γιώργος Φράγκος. Όπως είπε, υπήρξε μια επίπεδη κατανομή.

Ανέφερε ακόμα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε τον ίδιο προσωπικά ότι η Πολιτεία θα επανέλθει για στήριξη των μέσων ενημέρωσης, μέσω του προγράμματος de minimis με αυξημένα κονδύλια για τα έντυπα μέσα. Για τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος της ΕΣΚ είπε ότι η Ένωση Συντακτών διεκδικεί την ένταξη του συνόλου του δημοσιογραφικού προσωπικού στο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας για στήριξη των επιχειρήσεων που υπέστησαν μερική αναστολή εργασιών. Ζητήθηκε επίσης από την υπουργό Εργασίας, όπως ανέφερε ο Γιώργος Φράγκος, ένα χωριστό σχέδιο στήριξης για το σύνολο των ΜΜΕ, με μετρήσιμα κριτήρια, όπως το προσωπικό που εργοδοτούν και η επισκεψιμότητα/ακροαματικότητα.