Στο θέμα της υπογραφής σύμβασης για το νέο γηπέδου Λεμεσού με την ΑΕΛ, τον Απόλλωνα και τον Άρη επικεντρώθηκε η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για τα κριτήρια και την διαδικασία αδειοδότησης γηπέδων.

Ο ΚΟΑ θα αποστείλει εντός της ημέρας στα τρία σωματεία της πόλης την σύμβαση την οποία θα πρέπει να υπογράψουν για χρήση του νέου γηπέδου της Λεμεσού, όπως ανέφερε στη Βουλή, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Η πληροφόρηση που έχει ο Σταθμός μας είναι ότι η σύμβαση ανέρχεται στο ποσό των 450 χιλιάδων ευρώ και για τις τρείς ομάδες μαζί, με την υποχρέωση να αναλάβουν και τα έξοδα διαχείρισης και συντήρησης του γηπέδου.

Ένα κρίσιμο σημείο για το οποίο προκύπτουν διαφωνίες είναι ο χρόνος μίσθωσης του γηπέδου. Ο πρόεδρος του ΚΟΑ  ανέφερε ότι για το θέμα έγινε ο έλεγχος από τον έφορο κρατικών ενισχύσεων και υπήρξε διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ως προς το αίτημα των σωματείων για μακροχρόνια μίσθωση του γηπέδου, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι το επιθυμητό θα ήταν να υπάρξει ένας χρονικός ορίζοντας 33+33+33 χρόνια, ωστόσο ανέφερε ότι οι οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία είναι ότι η σύμβαση χρήσης του γηπέδου δεν μπορεί πάνω από 10+10 χρόνια.

Οι ομάδες της Λεμεσού, αντιδρούν ζητώντας μακροχρόνια σύμβαση μίσθωσης και να ξεκαθαρίσει το θέμα του αγοραίου ενοικίου.

Ο Πρόεδρος της ΑΕΛ Ανδρέας Σοφοκλέους κατήγγειλε ότι οι ομάδες βρίσκονται σήμερα ενώπιον ενός εκβιασμού που κινείται στη λογική του «είτε υπογράφετε, είτε μένετε ξεκρέμαστοι». Ανέφερε ότι τα όσα προτείνουν τόσο η Νομική Υπηρεσία όσο και ο ΚΟΑ δεν γίνονται αποδεκτά από τις ομάδες της Λεμεσού και προειδοποίησε ότι θα φτάσουν στο τέρμα, μέχρι και το δικαστήριο, όπως είπε. Σημείωσε ότι βάσει υπολογισμών της ομάδας, το κόστος συντήρησης του γηπέδου ανέρχεται στο ένα εκατ. ευρώ, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι φθορές τις οποίες θα πρέπει να επιδιορθώσουν στην πορεία του χρόνου. Εάν τα ποσά αυτά προστεθούν στο ενοίκιο που ζητά ο ΚΟΑ, τότε σημαίνει ότι ο κάθε αγώνας στο νέο γήπεδο θα κοστίζει 25 χιλιάδες ευρώ.

Ο Πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης ανέφερε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν μάθει το ύψος του ενοικίου για τη χρήση του νέου γηπέδου και πως ο καθένας λέει ό,τι αριθμούς θέλει χωρίς να λαμβάνει υπόψιν το λόγο που έγινε το γήπεδο. Αναφερόμενος Τσίρειο Στάδιο ο πρόεδρος του Απόλλωνα είπε ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα και έπρεπε να γίνει κάτι για να μην κινδυνέψει κόσμος. Πρόσθεσε πως οι ομάδες έχουν πουλημένα εισιτήρια διαρκείας και δεν μπορούν να μπουν μέσα οι οπαδοί λόγω προβλήματος στις κερκίδες.

Το Τσίρειο έκανε τον κύκλο του και πλέον είναι γερασμένο, απάντησε ο πρόεδρος του ΚΟΑ σημειώνοντας ότι γι’ αυτό τον λόγο έγινε το νέο γήπεδο.