Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο που ξεκίνησε γύρω στις 9 το πρωί και στην οποία κλήθηκε να παραστεί ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος προκειμένου να συζητηθούν όλα όσα έγιναν χθες τη νύχτα στα αεροδρόμια, με την αποβίβαση Κύπριων φοιτητών από τη Μεγάλη Βρετανία χωρίς πιστοποιητικά υγείας. 

Ο υπουργός Μεταφορών είχε συγκαλέσει για σήμερα έκτακτη σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων κρατικών υπηρεσιών στο Κέντρο Συντονισμού «Ζήνων» στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας προκειμένου να αξιολογηθούν οι τρόποι εφαρμογής του διατάγματος που απαγορεύει την είσοδο στη Δημοκρατία όσων δεν έχουν το αναγκαίο ιατρικό πιστοποιητικό, αλλά η σύσκεψη αναβλήθηκε καθώς το θέμα εξετάζεται στο Προεδρικό. 

Ομάδας διαχείρισης κρίσεων υπό τον Πρόεδρο της Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, αποφάσισε τη σύσταση ομάδας διαχείρισης κρίσεων υπό την προεδρία του, δηλώνοντας ότι θα ζητήσει συνεργασία με τα κόμματα και ιδιώτες που μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη δυνατή διαχείρισης της κατάστασης που προέκυψε με την πανδημία του κορωνοιού. Η ομάδα, διευκρίνισε ο κ. Συλλούρης, θα επενεργεί συμβουλευτικά προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση.