Προς διάφορες κατευθύνσεις για την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε σε όχημα 28χρονου τις μεταμεσονύχτιες ώρες, στρέφει τις έρευνες του το ΤΑΕ Λεμεσού, το οποίο επικεντρώνεται στην επαγγελματική ενασχόληση του 28χρονου, δεδομένου ότι αυτός είναι διαιτητής ποδοσφαίρου πρώτης κατηγορίας.

Ο 28χρονος ανέφερε στην Αστυνομία ότι δεν έχει διαφορές με οποιοδήποτε πρόσωπο κι ούτε δέχτηκε οποιεσδήποτε απειλές.

Το αυτοκίνητο, ήταν σταθμευμένο έξω από την κατοικία του ιδιοκτήτη του, στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα στη Λεμεσό και η Αστυνομία ενημερώθηκε για την έκρηξη γύρω στις 5 και 30 το πρωί.

Σύμφωνα με τον πυροτεχνουργό, που έσπευσε στην σκηνή, η έκρηξη αποδίδεται σε πυροδότηση μεταλλικού αντικειμένου με γόμωση εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος. Από την έκρηξη το όχημα έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές στο μπροστινό μέρος.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε όχημα ιδιοκτησίας του διαιτητή Κυριάκου Αθανασίου και εκφράζει την συμπαράσταση της προς τον ίδιο και την οικογένεια του.

Η ομοσπονδία εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το συμβάν, αφού όπως αναφέρει τέτοιες ενέργειες, πλήττουν στην ολότητα τους το οικοδόμημα του Κυπριακού Ποδοσφαίρου και δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος της Κυπριακής Διαιτησίας.

Εκφράζει παράλληλα την ελπίδα πως, μέσα από τις ενέργειες και έρευνες στις οποίες θα προβεί η αστυνομία, ο δράστης ή οι δράστες θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.