Υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου και απόσπασης κρυπτονομισμάτων αξίας πέραν των 60 χιλιάδων ευρώ, διερευνά η Αστυνομία, μετά από σχετική καταγγελία ιδιοκτητών εταιρείας στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το ποσό μεταφέρθηκε από το πορτφόλιο κρυπτονομισμάτων της εταιρείας, στις 12 Οκτωβρίου, μέσω δύο συναλλαγών, σε διαδικτυακό λογαριασμών των δραστών.

Από τα μέχρι στιγμής υπό εξέταση στοιχεία, πιστεύεται ότι οι ύποπτες διαδικτυακές συναλλαγές μεταφοράς των χρημάτων έγιναν από ηλεκτρονική διεύθυνση, που εντοπίζεται σε χώρα του εξωτερικού, αφού πρώτα οι δράστες παράνομα απέκτησαν πρόσβαση στο διαδικτυακό πορτοφόλιο της εταιρείας.

Την υπόθεση διερευνά το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος, του ΤΑΕ Λεμεσού.

Με αφορμή και το νέο αυτό περιστατικό διαδικτυακής απάτης, η Αστυνομία προτρέπει το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να λαμβάνει μέτρα για προστασία των διαδικτυακών του λογαριασμών.

Συμβουλές και απλά μέτρα προστασίας που μπορεί ο κάθε πολίτης να λαμβάνει, παρατίθενται στην ιστοσελίδα της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, του Αρχηγείου Αστυνομίας, https://cyberalert.cy/ στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://cyberalert.cy/tips/.

Πηγή: ΚΥΠΕ