Γενικό κάλεσμα για να προσέλθουν οι ψηφοφόροι στις κάλπες και να ψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή, απηύθυνε σήμερα ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Κώστας Κωνσταντίνου.

Σε συνέντευξη τύπου για τις Βουλευτικές Εκλογές, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία, πως και σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες θα προσέλθουν με τάξη, ηρεμία και ωριμότητα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Την ημέρα των εκλογών αναμένεται ότι θα εργαστούν γύρω στους 7.800 άτομα, που θα καλύψουν όλες τις φάσεις της διαδικασίας.

Τις 56 έδρες της Βουλής διεκδικούν συνολικά 658 υποψήφιοι, 651 από 15 εκλογικούς κομματικούς συνδυασμούς και επτά μεμονωμένες υποψηφιότητες. Περιλαμβάνονται 160 γυναίκες, ποσοστό 24,31%.

Τη θέση του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών διεκδικούν δύο υποψήφιοι, ενώ τη θέση των Λατίνων τρεις υποψήφιοι. Ο εκπρόσωπος των Αρμενίων έχει εκλέγει χωρίς ανθυποψήφιο και ανακηρύχθηκε στις 13 Μάϊου.

Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι η ροή των αποτελεσμάτων θα ξεκινήσει πολύ γρήγορα και αναμένεται να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα στο μηχανογραφικό σύστημα, πριν τις 7 το βράδυ.